lördag 14 januari 2017

Power-pass

Jag bokade ett power-pass förra veckan till idag och ju närmare vi kom dagen desto mer skraj blev jag. Kommer jag att klara det? Kommer jag bli så andfådd att jag inte får luft? Kommer jag göra bort mig totalt inför alla?

10.30 började det och instruktören visade mig strax före vad jag skulle hämta, stepbräda, stång, vikter, hantlar och en matta. Jag laddade upp allt vid min plats. Alla muskler fick sig en omgång och jag hängde med riktigt bra. Armhävningarna kunde jag inte så bra spm hon gjorde och några magövningar fick jag göra lite långsammare men det var såå kul. Sjukt kul! Jag kommer absolut komma fler gånger. Nu är det så att hon som ska hålla i passet är sjukskriven, så det kommer vara lite olika ersättare detta pass och t o m lite andra pass, men efter v. 8 ska det funka som vanligt.

När jag kom hem tog jag en kopp kaffe och en knäckemacka med ägg. Jag erbjöd mig att följa med dottern på hennes reklamutdelarrunda. Lite mer kunde jag ju röra på mig när jag ändå inte hade planerat något speciellt idag.

Innan jag gick dit, ringde jag min morbror som ännu inte kommit in på operation. Han var trött, påverkad av smärtstillande, orolig och lite ledsen men också trygg med att Barbro blev omhändertagen. Jag tror han känner att han har misslyckats med sitt uppdrag att ta hand om Barbro. Det har han verkligen inte. Han är en vardagshjälte när det gäller att ta hand om henne, hemmet och allt som hör hemmet till. Felet är att de är så in i vassen envisa och rädda för något nytt, så de har inte flyttat till något annat mindre boende utan trappor och med mer hjälp, som de skulle ha gjort för länge sedan. Nu rullar kanske den bollen lite fortare.

Jag ringde och pratade med Barbro också. Hon var ganska nöjd med att vara där hon var men de hade satt henne i en rullstol. Jag sa att hon skulle be om en rullator annars kommer hon bli sittandes.

Jag och dottern delade reklam under ett par timmar. Lite mer muskler som fick jobba och lite mer kondition fick jag kanske.

Hemma städade mannen och rensade avloppet i badrummet som hade hårat igen. Nu slipper vi översvämningar i badrummet efter dusch.

Resten av kvällen kan jag med gott samvete titta på några delar GG.

Inga kommentarer: