tisdag 23 februari 2010

dagen efter

Födelsedagen igår var den bästa av alla födelsedagar, enligt dottern. Trots att inte alla gäster kunde komma pga av snöoväder, semesterresor och sjukdomar. Hon fick så fina presenter, precis de hon ville ha och trevlig fest med glada familjemedlemmar och vänner.

Jag kände mig så nöjd med mig själv. Jag behärskade att planera, genomföra och vara med utan att få spel eller bli toknojig. Jag hade läget under kontroll hela tiden.

Men barnen hjälpte till så gott de kunde och mannen hjälpte till mer än vad han egentligen orkade. Idag kommer han nog sova mycket, stackaren.

Vi bjöd på "Melle", tjock kryddig kokt korv och wienerkorv med bröd och guacamole, hackade tomater, rostad lök, aioli, senap och ketchup. Till det fick man dricka öl, vatten, läsk eller vin. Till kaffet blev det kanelbullar, kladdkaka, dammsugare och Hello Kitty grädddtårta, som dottern var med och gjorde.

När gästerna hade gått och vi hade städat och diskat undan festen så tittade jag på curlingen med damerna, Sverige - Canada. Sverige hade inte någon chans.

Idag sov jag ända till 11. Mannen sover fortfarande men han har varit uppe ett morgonpass. Vid sängen låg det en lapp skriven av dottern att hon var inne hos grannbarnen. Jag kan gissa att de sitter och spelar Nintendo tillsammans för hennes spel är inte heller hemma :).

3 kommentarer:

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Du är bäst på kalas Malin! Kul att hon gillar Hello Kitty. Det var en ren chansning från min sida :)

Vi ha ingen som fyller år nu förrän 24 april. Ni vill kanske komma då? Det är G som fyller och innan i veckan får VI HUSET!

Kram / Maria

Anonym sa...

Tack för en trevlig kväll! H o M

Helena sa...

Vad skönt att allt gick som du ville och att du höll ihop. Jag tänkte på dig!!
Kram