onsdag 24 maj 2017

Shopping i New York

Idag var målet att shoppa. Vi har fått många tips från vänner och bekanta som varit här. Vi bor inte så långt från Burlington, en affär med massor med billigare kläder i olika kvaliteter. Där gick vi ett bra tag och båda två fyndade. Jag köpte 3 par byxor, 1 par svarta jeans, 1 par vita capri och 1 par svart/vita shorts, ett halsband och armband för 70 dollar. Maria hittade både byxor och klänning och presenter till pojkarna. Maria visste också om en affär som sålde allt i pysselväg. Där fyndade hon efter att vi hade stärkt oss med kaffe. 

Vi bar på lite tunga saker så i stället för att fortsätta söderöver gick vi hem och lastade av på rummet. Med nya raska steg gick sedan down town. Vi hade sikte mot Century 21 men skulle inom China town. Vi stannade i många affärer på vägen men handlade inte så mycket.


China town och Little Italia var lite märkliga platser. Tänk att landsmän flyttar från ett land och bosätter sig i ett nytt och lever precis som det var "hemma" generation efter generation.. Det var en mycket trevlig promenad. I China town var det lugnt och skönt. Vi anslöt till Brodway igen och fortsatte ner mot Sydspetsen. Då kom vi in i gamla New York och där fanns gamla pampiga stenhus, myndigheter, domstolar och annat viktigt. 

Väl framme i Century 21, blev vi ganska besvikna. Det fanns massor med mest udda och utsorterade saker. Maria hittade dock lite skor till grabbarna. Jag hade förhoppning att hitta skor till brorsonen och mannen men hittade inte något. 

Nu var vi trötta i fötterna och tanken att gå hela vägen hem igen var inte lockande. Vi tog en taxi, 20 dollar. Det var värt varenda dollar!

Tillbaka på rummet bytte vi skor och gick tillbaka till Wagamama där vi var för två kvällar sedan. Denna gång beställde jag inte lika god mat och drinkarna vi beställde före maten var sura, men Maria drack upp sin.


Nu ligger vi i varsin säng och vilar fötterna efter 18923 steg.Inga kommentarer: