måndag 22 maj 2017

Cirkle Line och Central park.


I morse vaknade vi lokal tid mellan 2.30-3.30 och halvslumrade till 06.00. Kroppen var inställd på svensk tid och vid 3-tiden var jag hungrig och såå sugen på kaffe. Det var en lång väntan på kaffe. Jag kunde spela lite wordfued med mina vänner hemma i Sverige som gärna berättade att drack kaffe. 

Vår frukost på hotellet är ok. Allt är i små packet förutom bagels och donuts och så fanns det bananer och äpplen också. Kaffet var gott! Men man kunde göra sin egen gröt!!! Vi gjorde macka som vi tog med oss+ lite frukt och en kaka till förmiddagsfikat.

Det skulle bli mulet idag men det blev det aldrig. Vi promenerade till Pier 83 på W42 12 avenyn. Det tog 1 timme ungefär. Vi var inom en butik och handlade vatten och frukt, och senare i en kaffeshop och köpte kaffe.

Vid piren växlade vi vårt papperskvitto till vårt NewYorkPass och fick våra biljetter till Cirkle Line sightseeingtour. Vi åkte runt Manhattan under en 2 timmarsrunda.


Olika skylines på Manhattan och Frihetsgudinnan.
Brooklyn bridge

När vi kom tillbaka på land käkade vi lunch på en trevlig frukost/lunch- restaurang. Vi åt omelett med sallad och drack kaffe, ca 150kr var. Det är dyrare med allt som vi äter och dricker här i NY än vad det är hemma.

Vi tog sedan en 1-timmes promenad till Central Park. Det var mycket att titta på väg dit. Här finns många roliga personligheter, fina hus och roliga händelser över allt. Vid Central Park tog vi en cykeltaxi. Han ville ha 185 dollar för en timme men vi lyckades med att pruta ner den till 50 dollar som vi ändå tyckte var dyrt. Fast i slutändan var vi ändå glada över att guidad tur i parken och samtidigt kunde vi vila fötterna lite.Den fina parkvägen med trädallén som man ser i filmen, När Harry mötte Sally, kunde vi tyvärr inte se i sin helhet för just idag var den ockuperad med en massa lastbilar. Det var något jippo i parken.


John Lennon bodde vid Central Park och därför finns det en minnesplats i parken för att hedra hans minne, Strawberry Park. I huset där Yoko Uno fortfarande bor brinner det eldar vid båda sidorna i porten, också för att hedra John Lennon.

När vi var färdiga med Central Park, promenerade vi på Broadway hela vägen ner till Time square och sedan vidare hem till oss på 32a gatan. Det är en trevlig promenad med mycket roligheter. Vi stannade förstås upp och köpte en kaffe på vägen.

Nu vilar vi fötterna på rummet lite. Klockan är strax efter 19 och vi ska snart ut och leta upp något enkelt att äta. Vi kan nog tänka oss att ta något att dricka på vår egen takbar också innan vi går och lägger oss. Vi hoppas på att vi klarar hålla oss vakna till 22-tiden idag, så vi inte vaknar klockan 3 i morgon. 

Vi har hitintills gått 17564 steg idag.

Inga kommentarer: