torsdag 25 maj 2017

Harlem, gospel och Top of the Rock

Idag fick vi sätta på klockan på ringning så vi inte skulle försova oss. Halv sju åt vi frukost och sedan gick vi till 8 avenyn 44/45 street för att hämta våra förbokade biljetter till Harlem-gospels-tour. Det gick smidigt att hämta våra biljetter men sedan fick vi vänta lite på vår buss.

Vi kunde stå och se hur NewYork-bon rusade till jobbet. De var många! Där stod jag och bara tittade på. Vi var i Brodwaykvarteren och såg var en del föreställningar går just nu.


Vi hade en mycket bra guide som berättade mycket intressant på en behaglig och tydlig amerikanska. Det var lätt att hänga med när hon berättade och Harlem och dess historia. Vi trodde att vi skulle vandra med guiden hela förmiddagen men vi åkte runt i en buss med guide. Så bekvämt!


Turens höjdpunkt var när vi gick på en gospelkonsert i en kyrka. De som sjöng var en grupp fd uteliggare men nu nyktra narkomaner som blivit frälsta, ARC. De delade med sig av sina liv i sina sånger och det var mycket spirituellt. Inte så uppstyrt och proffsigt hela tiden men mycket äkta och känslosamt. Sista låten ville de sjunga med oss och jag och Maria gick fram med många andra i kyrkan. Kul grej!

När vi kom tillbaka efter mycket trevlig Harlemtur gick till ett hamburgerställe, 5 napkin burger, och åt hamburgare med avocado. Den var god men jag har ätit godare hanmburgare.

Idag är vädret bättre så efter maten traskade på lite och gick upp till 53 gatan för att i Rockyfeller Center åka upp 67 våningar för att se på utsikten över Manhattan. Fantastiskt! Vilken otrolig stad! Vi kunde konstatera att vi har varit på många platser och sett mycket. Kul att se Manhattan uppifrån.
Klockan är lite över 19.30 och vi vilar fötterna på hotellet. Vi ska snart bege oss ut på lite mat. Maria har i vanlig ordning somnat till igen. Fast i dag har vi bara gått 10000 steg, än så länge.

Inga kommentarer: