lördag 11 november 2017

Härlig lördag


Åh vad det är skönt med lediga dagar! Jag känner att jag behöver återhämta mig på helgerna och det känns bra när det inte är allt för mycket planerat.

Bara att få sova tills man vaknar av sig själv är lyx. Idag vakande jag strax efter 8 men hade alarmet på för säkerhetskull till kl 09. Jag tog en stund i badrummet och vek tvätt som torkat, hängde upp ny tvätt på tork och stoppade in mera tvätt i tvättmaskinen. Dottern städade sitt rum i går så nu är tvättkorgarna fulla igen.

Jag hann softa med kaffe och lite pussel i lugn och ro innan jag skulle vara på gymmet vid 10. Idag var det powerpass. Nu kan jag detta pass och då känner jag att jag jobbar på mycket bättre. Det förklarar väl träningsvärken jag fick i torsdags och den jag känner är på väg i kväll. Härligt jobbat!

På väg hem från gymmet stack jag in på Willys och handlade kött till i morgon.

Hemma blev det dusch, mera tvätt som skulle hängas och mera tvätt in i tvättmaskinen, sedan lunch. Mitt första mål för dagen, samma för dottern. Vi gjorde äggröra med bacon och käkade tillsammans. Ä-sonen kom och mannen och han var ute och övningskörde.

Jag slängde mig i soffan och läste i min roman som ska vara utläst om 10 dagar. Nu börjar jag komma in i den. Den är riktigt bra. Den gröna vägen av Annie Enright.

Jag fick slita mig från boken och råkade hamna lite på pusslet när jag skulle ut i köket och fixa biff bourgogne till morgondagens familjemiddag. Men det hanns med det också. Nu står grytan och långsamkokar och sprider god doft i hemmet.

Middag till mig och mannen blev lyxig fläskfilégryta med ris/blomkål. Dottern är med tjejgänget och äter pizza och firar Elli som fyller år i morgon.

Timmarna rullar på och jag njuter av att vara ledig. Snart kaffe och Så mycket bättre.

Inga kommentarer: