söndag 26 februari 2017

Rättat klart

Så blev jag äntligen i fas med rättningen, lagom till jobbstart i morgon. På fredag kommer ny omgång in, men då har jag inget på hög. Så skönt!

Jag har sjukt mycket i perioder att rätta men också perioder då det är lättare. Jag får skylla mig själv, jag hade kunnat gett eleverna enklare uppgifter som inte genererade i så mycket text, men jag tror på att de måste skriva mycket för att utvecklas. De måste också läsa mycket för att utvecklas. Jag blir så varm i hjärtat när jag ser hur det börjar lossna för dem och när de börjar ta kommandot över sina egna texter. Det är ju min uppgift att göra dem läs- och skrivförberedda till Universitet/högkola.

Denna vecka har jag också börjat att titta på en ny serie, alltså ny för mig. Alla andra har väl redan sett den men jag trodde att mannen ville se den med mig. Dumt att tro, det är ju inte fotboll, ishockey eller annan sport. Så nu ser jag Downton Abbey. Fantastisk miljö!

I morgon är det vardag igen, en ny vecka och veckorna mellan sportlov och påsklovet är det lov då det visar sig fler och fler vårtecken. Idag har all snö regnat bort. Bara en sådan sak!

Inga kommentarer: