lördag 18 februari 2017

En lördag i Schwerin


Oj oj oj så mycket roligt vi har här i Tyskland i Schwerin!

Festen i går var mycket lyckad, trots att jag inte kände mig i toppform. Vi var många svenska och tyska vänner som hyllade Claes. Det bjöds på buffémat i massor och det var fri dricka att beställa in hela kvällen. Jag drack 4 glas bubbel! Då lovar jag att jag var den som drack minst.

Det var tal och andra roligheter. Jag förstod inte talen helt när de var på tyska men det gjorde inget. Det var dans till tysk schlager och 70- och 80-tals musik. Det var en DJ som stod för musiken.

Kaffe och 3 sorters tårtor kom också fram.

Jag var som sagt var inte frisk men klarade av att vara kvar till midnatt, då smög jag upp på rummet. Mannen stannade en stund till. Jubilaren kom inte i säng förrän 3.30.

I morse träffades vi alla vid frukosten. Kul att sitta och snacka igen. En del av stannar 2 nätter som vi och del åkte hem efter frukosten.

Jag och mannen körde in till Schwerin och gjorde lite sight seeing. Vi handlade lite sect att ta med hem och lite öl till onsdag. Vi tittade på slottet som är mäktigt och åt lunch där.

Vid 16 hade vi bokat träff med en kollega till mannen som bor i Schwerin. Han och frun skulle komma och vi skulle umgås lite. Frun vågade inte komma eftersom hon inte kan engelska, så han kom själv. Heikko var mycket social och trevlig och vi pratade lätt bort 2 timmar.

Nu var jag helt färdig och rösten var mycket kraxig, men värst är smärtan i halsen. Vi bestämde oss för att åka hem till hotellet och äta middagen där. 

När vi satte oss i restaurangen var vi ensamma men innan vi hann beställa kom Sven och Anitha, vänner till Claes. Det var de vi pratade mest med i går så det tyckte vi var mycket trevligt att de var kvar. De satte sig hos oss och vi hade det mycket trevligt. När vår mat kom in, kom Claes ena bror med fru och 4 barn och de satte sig vid bordet intill och strax efter det kom 1 par till som var på festen. 

Det slutade med att när vi hade ätit upp anslöt sig alla vid vårt bord och vi tog in en flaska vin till. Mycket skratt, många historier och nöjda och mätta satt vi kvar till 23 då personalen ville gå hem. Alldeles lagom då vi alla ska upp i tid i morgon och köra hem till Sverige.

Nu har jag krupit upp i sängen och bloggar, äter lite ost och mannen har redan somnat. Snart ska jag lyssna en stund på min bok och sova gott.

Inga kommentarer: