tisdag 8 augusti 2017

Köpenhamn och Robbie Williams



Vi har haft en sådan mysig dag tillsammans jag och svägerskan! Vi träffades på stationen i Lund och jag stod redo på perrongen med kaffe och kanelbulle när hon kom från sitt tåg. Det var sommar och sol och humöret på topp! Framme i Köpenhamn gick vi en bit på Ströget och tittade lite i affärer och svägerskan handlade en strandklänning. Vi tog av vid en passage och hittade till den italienska restaurangen som vi har besökt flera gånger innan. Där åt vi god pasta med skaldjurs och drack lite vin.

Vår promenad gick sedan vidare på de gemytliga gatorna och vi stannade upp och fikade på mitt och Marias favoritfik. Morotskaksmuffinsen fanns inte men goda hallonmuffins. Nu tog vi oss mot Parken. Vår magkänsla sa att vi skulle gå åt ett håll medan google sa ett annat håll. Vi enades om att lita på google. Med lite irrfärder tog vi oss till Parken. Köpenhamn är en sådan levande och trevlig stad! Jag uppskattar verkligen Köpenhamn. Jag skulle vilja bo i Köpenhamn. 

Vi var framme i god tid och med alla andra köpte vi lite mer vin, stod i toakö och vimlade bland folket. Trevligt! När vi kom in på arenan visade det sig att vi satt väldigt högt upp. Nästan lite svindelkänsla. Men vi hade det bra. Vi köpte lite mera vin och popcorn för att ha något att göra medan vi väntade på Erasure, som var förband. Det kunde lika gärna vara vem som helt. Ingen brydde sig om dem och vi såg dem inte från vårt håll. Vi gick och köpte mera vin i stället.

Men strax före 21 började Robbie Williams show. 47000 personer ställde sig upp alla sjöng en hymn åt honom. Så mäktigt! Sedan började showen och alla 47 000 stod upp sjöng, klappade, dansade, skrek, visslade och bara älskade Robbie. Alltså vilket häftigt jobb en måndagkväll att stå på en scen och bara bli älskad!

Ärligt så gjorde han väl inte sin bästa show med tanke på låtvalen. Han valde en del udda låtar och körde några covers. Varför? Han har ju egna stora hits. Men naturligtvis körd han de största hitsen. Då behövde han inte ens sjunga själv för det gjorde alla 47 000 åt honom. Showen var ändå magisk. Att vara en bland alla andra och ändå fick R W en att känna sig delaktig och tack vare de stora skärmarna så såg man honom. Han gav av sig själv till oss alla. Jag och svägerskan gick därifrån mycket nöjda och glada. Vi var båda överens. Vi ville ha mera Robbie Williams!

Den stora folkmassan vällde ut ur arenan och många av oss gick i ett lämmeltåg mot stationen. Det gick smidigt. Vi behövde bara vänta 20 minuter på vårt tåg men det gick inte direkt till Lund, så vi hoppade av på Köpenhamn C. Dels för att vi tänkte att därifrån går det fler tåg till Lund och dels för att hitta en toalett annars hade vi kissat på oss. Det blev en liten väntan på stationen men den var överkomlig. Men det blev lite oklart om vilket tåg som gick vart och när. Det stämde inte med skyltarna och det fanns ingen att fråga. Men det löste sig. Strax före 2 var vi hemma i Lund och vi tog en taxi hem. Jag hoppade av halvvägs. 

Inga kommentarer: