lördag 10 februari 2018

Bagels


Lördag börjar som vanligt med kaffe ensam i köket. Jag njuter! Sedan åker jag till gymmet och är med på powerpasset. Efter den timmen är jag redo att starta dagen. Idag var jag inom ICA för att handla kikärtsmjöl och hämta ut ett paket från apotea. Jag har köpt lite fröknäcke på rea och det är bra att ha hemma om jag inte orkar baka dem själv.

Men jag har bakat idag. Bagels gjorda på kikärter. Jag läser in mig på resistens stärkelse och tänker prova att få i mig lite resistent stärkelse. Jag har ställt mig i kö för att få kefirgryn, så jag kan göra min egen nyttiga kefir. I den kan man blanda i lite potatismjöl för att mata tarmarna med nyttigheter. Mina tarmar mår ju per automatik sämre än en icke gbp-opererad och det gäller att ta hand om den tarm jag har. Jag tror att vi kan förebygga mycket genom att äta ren, bra mat. Socker och gluten är inte sunt för kroppen!

Jag har hittat en blogg Lifezone, som ger mycket inspiration. Jag följer många LCHF instakonton också. Vi är många som kan peppa varandra och tipsa varandra. 

Hur blev då dessa bagels. Jag har bakat en del på mandelmjöl men tycker att det mesta är oätbart. Dessutom reagerar jag på mandelmjöl. Jag svullnar upp. Dessa bagels innehåller bara kikärter, kikärtsmjöl, fiberhusk, ägg, äppelcidervinäger och bakpulver. Mycket lätta att göra, som allt LCHF-bak och fantastiskt goda. Supergoda! Du behöver ju inte tycka LCHF är rätt men du skulle absolut tycka om dessa. Prova!

Inga kommentarer: