onsdag 8 mars 2017

Fisksoppa


Arbetsdagen har varit varierad så som det brukar bli på jobbet. Det är en av tjusningarna med att jobba med människor, man vet aldrig helt säkert hur en lektion kommer att bli. 

Jag hann hem ganska bra i tid idag så jag hann i lugn och ro ladda till dagens träff med min PT. Det var ett efterlängtat möte. Hon har varit på skidsemester så vi har inte träffats på 12 dagar. Mitt knä strulade i dag också, så vi körde lite uppmjukning och sedan jobbade vi med armarna, ryggen och magen. Jag klarade 10 armhävningar!!! Det har jag aldrig gjort innan. Riktiga armhävningar! Så roligt!

Hemma igen gjorde jag fisksoppa. Mycket mat för lite kalorier och mycket god. Jag gör lite olika var gång men denna gång skivade jag 1 purjolök, finskivade 2 potatisar, hackade 1 paprika och 1 zucchini och fräste upp allt i en gryta med lite olja. Jag hällde på 1 tetra passerade tomater+ 1,5 tetra vatten, 1 buljongtärning, 4 msk ajvar, lite sambal oelek, salt och peppar och det fick stå och småputtra i 15 minuter. Sist tillsatte jag 500gr tärnad lax och 200 gr skalade räkor, stängde av plattan, satte på locket och 10 minuter senare var fisken klar och soppan kunde serveras.

Inga kommentarer: