torsdag 9 mars 2017

dåligt vatten annars är allt bra

Det kom ett larm på mobilen. Vårt vatten är otjänligt att dricka. Vi vet inte varför men uppmanas att koka upp allt vatten som ska innanför kroppen och till att tvätta maten med. Så nu har vi kokt vatten på avsvalning.

Idag skulle sotaren komma och titta på brandvarnare och ventilation. De skulle komma när jag var på jobb men jag ringde dem i morse och det var inga problem att de kom efter 13.30 då jag var hemma.

När jag kom hem fick jag fart. Plockade bort allt som var i vägen för sotaren, hände ut mattorna, kokte vatten, åt lunch, dammade på nedervåningen, dammsög nedervåningen, städade toa nere, piskade mattorna, tog in dem igen, skrev handlelista....hm klockan blev 15.30 och fortfarande ingen sotare. Jag ringde för att fråga hur länge jag förväntades vänta på dem. Jag behövde inte vänta längre för sotaren hade glömt att förmedla att jag inte var hemma förrän 13.30, så de hade lämnat vårt område för dagen. Ja, ja då hann jag åka och handla till helgen också.

Efter Willys (vattnet nästan slut) kom jag hem och reklamen hade kommit. Jag och dottern tog ett ryck och packade den direkt. Eftersom jag har gäster här i morgon och vi har fullt upp hela lördagen är det bra att den böir färdigpackad nu och så får hon dela den på söndag.

I kväll blir det enkel mat, pytt i panna. (notering till mig själv: Köp aldrig det igen! Skitäckligt!)

Nu blir det lite mer vattenkokning som vi kan ställa ut under natten.

Inga kommentarer: