fredag 6 augusti 2010

Grill

I länder där de garanterat har varmt minst 5 månader om året har ofta ett utomhuskök också på sin stora altan. Tänk att få bo i ett sådant land!

På rusta häromdagen såg jag det mobila köket med gasolgrill. Det ville mannen ha. Var ska vi ha det? Om vi hade haft en 3 gånger så stor uteplats kunde jag hängt på. Så praktiskt!

Vi har diskuterat många grillar denna sommar. Mannen vill köpa en gasolgill men vi andra i familjen vill ha kolgrill. Han vill ha gasolgrill för han tror att han det inte kostar något för- och efterarbete. Vi vill ha kol för vi tycker det smakar godast. Jag tycker det kostar mer än vad vi har råd med och hävdar att det är minst lika mycket jobb med en gasolgrill. Turerna har varit många. Men igår kom mannen hem med en ny kolgrill. Exakt samma som vi hade innan och som vi har haft i 4 somrar och är jättenöjda. Han köpte den på Rusta för halva priset, dvs 300kr. Perfekt!

Vi invigde den direkt för min kära kollega J med familj var hos oss på middag. Det blev som väntat en trevlig kväll.

Idag väckte snickaren mig 7.25 per telefon och undrade om han kunde komma och fixa sonens sovrumsfönster. 7.25!!! Jag bad honom komma lite senare och han kunde tänka på att skjuta på det till klockan 10. Suck!

Jag gick upp 9.30 och försökte väcka sonen. Hopplöst. Snickaren kom och gjorde sitt jobb. Sonen sov och märkte inget men han vaknade plötsligt av att han såg en äldre man klättra in från fönstret.

- Blir du förvånad? sa snickaren.
- Ja, sa sonen.
- Jag bara lagar ditt fönster och är klar nu, sov du vidare.
- Jaha.... (och han snarkade vidare)

Tur att det inte var en inbrottstjuv. Han skulle kunna plocka på sig vad som helst i lugn och ro.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken man du har! Så händig! Fast jag håller med att en gasolgrill är bäst!

Kram från Greta

madde sa...

hahaha - vilken underbar snickare......När vi var i Oslo o Sanna passade målaren.....så hade han väckt henne en morgon o undrat för det var en som ringde på o ville något om cyklar (som sonen lagar)..... Jag tror det var mer målaren som passade henne än tvärt om.......hahaha.....

kolgrill är bäst......

kram Madde

Helena sa...

Haha, kul att det alltid händer något spännande hos er.
Håller med om att kolgrill är godast och bäst.
Jobbet är nog detsamma!!
kram

Fotograferande Maria sa...

Greta är rolig ;) Vi kör på den fina kolgrillen vi fick av er MEN vi är inga storgrillare,,, Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/