onsdag 25 oktober 2017

periodisk fasta

Nu går jag in i en ny fas. Jag fortsätter med LCHF för det mår jag så bra av men jag måste ändra på något så jag kan gå ner mina sista 8 kg. Jag vet att jag kanske bara ska låta kroppen känna av och vänja sig vid förändringen att inte äta kolhydrater men jag vill ändå lägga in ett till moment, periodisk fasta.

Periodisk fasta betyder att jag bara ska äta mellan i inom ett 8 timmars pass och låta kroppen ta av sina egna resurser under de andra 16 timmarna som återstår på dygnet.

I praktiken betyder det att jag inte dricker ägglatte på morgonen utan bara en vanlig kaffe med några droppar grädde i. Jag äter mitt första mål till lunch och mellanmål till eftermiddagen, middagen vid 18 och om jag skulle vara hungrig ett mellanmål till vid 20. Jag måste ju trots allt tänka på att jag är magsäcksopererad så jag får i mig min näring.

Jag provar till siste november och så utvärderar jag därefter. Jag tänkte åtminstone göra det 6 dagar i en vecka, så då finns det utrymme om det skulle hända något annat utöver den dagliga lunken.

I dag har jag tränat 2 pass på raken. Power klockan 19 och yoga klockan 20. Så skön kombo!

Nu ska jag se nyheterna, dricka lite kaffe och sedan sängen,

Inga kommentarer: