onsdag 18 oktober 2017

Mera öppet hus

I kväll var jag med dottern och hennes kompis på två öppet hus. Båda friskolor och båda hade ekonomiprogrammet. Men de var som natt och dag. Den första låg i en underbar miljö mitt i Universitetsområdet med fin parkmiljö omkring sig. Skolan var en gammal genuin lokal och skolan hade lite HarryPotter-känsla.

Välartade elever guidade runt och lärarna försökte överglänsa varandra i sina hurtiga presentationer där de klämkäckt försökte sälja in sitt program. Snygga välfriserade ungdomar kom med 1-2 föräldrar var och lyssnade. Vi vet att det bara är de med högst betyg som kommer in där.

Nästa skola låg inklämd i ett hyreshus vid en trafikerad väg och det fanns ingen skolgårdsmiljö. Lokalerna var sterila, grå och helt charmlösa. Bitr. rektor/SYV hade en egen genomgång som mest gick ut på att skolan satsar på ordning och reda och inga mobiltelefoner på lektionerna. Hit kom de stora grabbgängen utan föräldrar och lyssnade. Här kommer de med inte så höga betyg in.

Dottern var inte så imponerad av någon skolan. Hon tycker de är för små.

Vi hämtade upp Ä-sonen på väg hem. Vi kom hem strax efter 19 och då lagade vi alla snabbt mat ihop och åt tillsammans. Det blev en trevlig middag.

Flickoran gick upp medan jag och sonen tog en kopp kaffe och snackade lite innan han gick hem.

Inga kommentarer: