tisdag 12 juli 2016

Städat förrådet


Idag fick vi ett ryck och fixade lite. Det såg ut som vi skulle klara oss regnfritt så vi planerade att tömma förrådet och städa i det. Men först lämnade jag in min cykel till cykelverkstaden. Den har stått oanvänd nu i ett år för nycklarna är borta. Det kostar en del men vad ska jag göra. Jag tänkte att jag skulle använda min cykel.

Vi tömde ur allt ur förrådet. Tänk så mycket man lyckas stuva in i det lilla rummet! Ivar-hyllan som står inne i förrådet var trasigt, en gavel behövde bytas ut så det gjorde vi. Gaveln köpte vi för ett tag sedan. Det tog sjukt lång tid, för de gamla hyllorna är så gamla och har svällt så det blev kinkigt att få till det med passformen. Det funkar men det är inte perfekt.

När vi höll på med de förbaskade hyllplanen kom regnet! Ja vad ska vi göra? Nu var det inte så länge det höll på men mycket blev blött. Vi fick ställa in allt snyggt igen och hoppas på att allt torkar inne i förrådet. Nu har vi bara textilier i trasmattorna som ligger där och tyget i extra-parasollet. Vi fick också ihop en rejäl slänga-på-tippen-hög. Vi lastade in allt i bilen och skyndade till tippen. klockan var 14.40 och vi trodde de stängde 15.00. När vi om fram visade det sig att de hade öppet till 18. Skönt att bli av med all skit med en gång!

Vi köpte jordgubbar på hemvägen. Gott! De ska vi festa på i kväll, jag och mannen. Dottern är hos Y-sonen och flickvännen. Hon ska sova över där till i morgon.

Jag hittade ett par urfina walkingskor i förrådet. Jag köpte dem för 1,5 år sedan men de var för trånga. Jag har försökt att sälja dem på loppisar men de har förblivit osålda. Nu provade jag dem och nu närmina fötter har blivit mindre passade de. De är såå sköna! Underbart!

Inga kommentarer: