lördag 30 april 2011

valborgsmässoafton

Återigen en härlig sommardag. Valborg kan ju vara allt mellan sommar och vinter-väder.

I morse var jag ute och handlade i 5 olika affärer, tvättmedel på Coop, ajax och lax på City Gross, köttfärs på Willys, blommor på ICA och present på Netto. Under tiden så gräddades bröden i ugnen.

Tvätten kan hängas ute i dag igen.

Mannen fortfarande hängig men ska nog försöka hänga med på grillning hos P och M i alla fall.

Jag borde ha städat ovanvåningen men prioriterade att sitta ute med grannarna och prata i stället.

Nu ska vi till valborgsfirande hos P och M, som vi har varit nu de senaste 15 åren. I början var vi 3-4 familjer nu är vi 30 personer. Vi grillar, äter gott, dricker gott och skrattar mycket. Det brukar alltid vara trevligt. Ungdomarna cyklar ibland till elden men M brukar tända en liten eld för vår dotters skull. Hon har aldrig sett någon annan eld så hon tror att M:s eld är en traditionell valborgsbrasa.

Våra ungdomar vill till stadsparken. Det vill inte vi. Det är massor med fulla ungdomar där. I morse när jag passerade busshållsplatserna var de fulla med ungdomar och vinboxar eller systempåsar. De sitter i stadsparken och dricker. I år är det meningen att vakter och poliser ska tömma stadsparken klockan 16 för att städa upp och öppna upp till brasan, då folk får komma dit igen. Jag undrar hur de ska få ut de tusentals festande ungdomarna.

Inga kommentarer: