onsdag 6 april 2011

7 arbetsdagar kvar till påsklovet

En vanlig dag på jobbet. Jag förundrar över hur oengagerade mina 1:or är. 1. jag måste vara urtråkig 2. de är helt ointresserade i svenskämnet 3. de är på fel plats

Hur kan man komma till sin lektion och INTE ha med sig papper, penna och materialet? Hur kan man alltid komma till lektionen utan att ha gjort läxan? Hur kan man sitta på lektionen och inte ens orka sitta upprätt utan lägger sig ner på bänken? Hur kan man inte orka hänga med var vi är i texten? Hur kan man efter att varit avstängd på hela lektionen ärligt fråga om de kan få höga betyg? De har inte förstått att de inte får något godkänt betyg som det nu. Dessutom tror de att de kommer var på högskola/universitet om lite drygt 2 år.

Hur kunde det bli så här? Hur kunde vi vilseleda våra ungdomar så fruktansvärt? Hur kan de efter 9 års skola inte förstå sin skola, inte förstå vad skaffa sig utbildning innebär? Var lärde de sig att skolan bara är en social inrättning där man bara är för att vara med andra ungdomar?

När försvann eget ansvar? När försvann begreppet studera? När försvann motivationen? När slutade skolgången fungera?

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ikväll blir det en lugn kväll. Sonens flickvän verkar ha fått gikt. Det måste var ovanligt när man är så ung. Hon och sonen ska göra varma mackor men jag får hjälpa till lite.


1 kommentar:

Anonym sa...

En effekt av curling-Sverige! Inte ta ansvar, bli skydda från allt, inte behöva ha tråkigt eller hjälpa till med någonting. Föräldrarna sopar ju banan åt dem. Och de får skylla sig själva...