torsdag 12 november 2009

Bio, utvecklingssamtal och fiskgratäng

I går var jag med H på bio och såg filmen Julie&Julia. En under bar film! Meryl Streep spelar den legendariska kokboksförfattaren Julia Child. Hon gör det mycket bra.

Filmen baseras på två verkliga historier. Julia Child var en amerikans ambassadörsfru som hamnar i Paris under sent 40-tal. Hon bokstavligen älskar mat och förälskar sig i det franska köket. Hennes matintresse leder henne till att gå matlagningskurser. Tidigt drömmer om hon hur hon vill göra en kokbok i det franska kokkonsten för amerikanska husmödrar som inte har tjänstefolk. Vi får följa hennes strävan efter att nå sina drömmar.

Julie Power, en ung kvinna med författardrömmar boende i NY nutid, hamnar i en 30årskris och försöker verkligställa sina författardrömmar genom att öppna en blogg. Hon beundrar Julia Child och bestämmer sig för att hon under 1 år ska laga sig igenom alla recepten i Julia Childa franska kokbok. Julie knyter starka band till sin stora matguru och tar in all fakta om hennes liv och blir helt besatt av denna kvinna.

Filmen handlar om 2 starka kvinnor som drivs av sina drömmar och tack vare sitt hårda arbete och att de är så seriösa som de är så når de sina mål. Dessutom har de båda fina män som tror på sin kvinna och ger stöd och mycket support.

Det var så himla trevligt att gå på bio. Efteråt fikade vi och det var lika trevligt. Tack H för en trevlig kväll!

Dottern är hemma idag också, men jag tvekar om hon är speciellt sjuk. Hon har visserligen ont i halsen men ingen feber. Antagligen behöver hon ta det lite lugnt och mysa med sin mamma idag igen.

Idag ska hon och jag på hennes första utvecklingssamtal.

Lunch: fiskgratäng
Middag: vet inte ännu

1 kommentar:

Fotograferande Maria sa...

HEj min vän! Låter kul med bio. Den fick dålig kritik speciellet Meryl Streep men som vanlig verkar kritikerna ha fel :) Hälsa Sara från faster! Kram Maria