måndag 5 januari 2009

Filmkväll med 6-åringar

Igår var det ytterligare en lugn dag som gick ut på att titta på film. Dottern hade bjudit hem bästisen på filmkväll med mys. Det dröjde innan hon kom så vi vuxna och tonåringar hann att se en film först på eftermiddagen Into the wild, en verklighetsbaserad historia om en rik, smart, ordentlig kille som slutar på college med toppbetyg. Han kommer från en mycket rik familj men pengar betyder ingenting för honom. Han drivs av längtan att få bli ett med naturen och han lämnar allt och alla hemma utan att tala om vad han ska och beger sig ut i världen. Målet är att komma till Alaska. En lååång film men gripande och fin.




När kompisen kom åt vi först middag, kräftostfyllda spättafiléer med pressad potatis, broccoli och morötter. Så gott!

Flickorna valde att se Kung Fu Panda först. Den hade vi inte sett så jag och mannen var också med och tittade. Vi tyckte den var så sådär. Lite dryg den första timmen. Flickorna ville sova framför tv i vardagsrummet så efter filmen bäddade vi framför tv och klädde om till nattlinne. Nästa film tyckte vi var bättre. Då såg vi Wall-E.


När filmen var slut var det midnatt och flickorna skulle sova. Jag gick och hängde tvätt och 30 minuter senare kom flickorna upp med täcke och kuddar och ville sova i sovrummet. Som tur vad misstänkte jag det så jag hade lagt ut madrass på golvet. 3 sekunder senare sov två flickor sött inne i sovrummet.

Jag vaknar klockan 4.40 och tycker mig höra mina söners röster. Går upp för att säga till dem att de omedelbart hoppa i säng. Då upptäcker jag till min förvåning och besvikelse att min yngsta son sitter och spelar WoW. Jag blir pissförbannad och tar med mig datorn ut från rummet. (De har en regel att efter klockan 12 på natten får de inte sitta vid sina datorer, för det kan lätt ta över deras liv och sonen stängde av 12.10 när jag såg på, men har då gått upp igen och satt på det.) Nu kommer han inte få datorn förrän den 12 och då bara 1 timme om dagen för att kunna använda den till läxhjälp. Så tråkigt när man inte kan lita på honom.

Jag tror att jag ska börja plocka bort julen idag....

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, jag förstår att du blev besviken på sonen. Fast sådär gör nog alla någongång, kan jag tro...