onsdag 3 januari 2018

Klädbytaredag


Idag samlades 4 kolleger hos Cici och vi hade med oss kläder som vi inte vill ha mer. Cici som har ett helt rum fullpackat med kläder hade redan dukat upp hela köket och vardagsrummet med kläder som hon gav bort. Vi andra hade inte med så mycket. 

Vi klädde snabbt av oss och gick omkring i under kläder och provade och provade och bytte med varandra och provade lite till. Jag var helt övertygad om att inget skulle passa mig eftersom de andra är mindre än mig. Men jag hittade faktiskt en svartvit-rutig kjol, en svart stickad topp, en svart festtopp med strasshals, en svart tunn bomberjacka, en turkos/svart klänning och en orange klänning/tunika som satt bra och var fina. Så kul att få lite nytt utan att betala en krona.

Alla andra kläder som blev över skänker vi till Cicis svägerska som har släktingar i Serbien som blir glada för allt de får. 

Jag hade också med en påse med kläder som dottern ratat och den påsen gav jag till min kollega Annika som har en 12-årig lång dotter. Hon skickade sms till mig nu i kväll och tackade för allt. Hon blev jätteglad. Jag tycker om tanken att kläder och saker går vidare till andra om man inte själv kan ha det mer. Det är roligast när man vet vem som får kläderna. Jag slänger aldrig kläder. Om jag inte orkar sälja dem eller ge dem till någon jag känner, lämnar jag i återvinningstunnorna.  

Jag var hemma igen lagom till 18-tiden och då lagade jag och dottern mat, kyckling med curry och kokosgrädde.

Inga kommentarer: