lördag 17 juni 2017

Smakvandring och examensmiddag

Idag skulle vi ut på utflykt med jobbet. Vår chef bjöd ut oss och vi hade ingen aning om vart vi skulle. Vi hade bara fått direktiven gympaskor och kläder efter väder.

Klockan 9 i morse steg vi på bussen förväntansfulla och glada. Först gissade vi Ven, sedan Ystad men så körde vi in mot Björnstorp och då var vi nästan säkra att det skulle bli dressin, men vi åkte förbi det också och parkerade utanför the Lodge på Romeleåsen.

Där möte en guide upp oss berättade att vi skulle gå en 7 km vandring med fler smakstopp. Ca 4 timmar skulle vi vara ute. Så spännande!

1a stoppet var precis i början där vi åt ost, tortillabröd och marmelader med must. Allt var närproducerat, det gällde på alla smakstoppen. Vi gick i 45 min och då kom stopp 2. Vi hamnade inne i skogen och guiden dukade upp sill, bröd, smör, dressing, gäddbiffar, sallad, ost med cider/lättöl. Han berättade om maten och  när vi åt berättade han små anekdoter och vi hade det trevligt. Maten var mycket god.3e stoppet var kallakuret med potatissallad, olika chutneys och bröd, med cider/öl. 4e stoppet var 4 olika sorters honung från olika lokala biodlare. 5e och sista stoppet var på the Lodge igen och där fick vi kaffe, buddapestbakelse, choklad och lakrits. Allt var så gott!

Vi klarade oss från regn och vi gick ca 10000 steg. Mycket trevlig dag!

Hemma igen började jag fixa med maten till Ä-sonens examensmiddag. Familjen skulle samlas men min bror, svägerska och barn kunde inte komma för de var på studentuppvaktning. Men min lillelillebror och pappas fru kom. Innan de kom städade dottern upp lite och jag lagade mat och tillsammans dukade vi bordet. Mannen åkte och hämtade tårtan när han kom hem.

Klockan 19 kom de. Vi skålade i bubbel och åt lite tilltugg och småpratade och inväntade att alla skulle vara på plats. Sedan blev det balsamvinäger-kyckling med ris och sallad. Till kaffet blev det tårta. Det blev ingen sen kväll. Vid 22 gick gästerna, dottern åkte till en kompis för sleep-over och jag och mannen diskade och städade undan.

En mycket trevlig fredag! Nu har dottern sommarlov och hon kom hem med mycket fina betyg.

Inga kommentarer: