lördag 4 januari 2014

4e januari

Ännu en ledig och lugn dag. 2 av ungdomarna är på LAN den andra sonen och dotter sov länge så det var en lugn frukost med mannen. Vi hyrdet 3 filmer förra lördagen som ska lämnas in idag och vi hade en film osedd. Eftersom vi inte hade något planerat idag satte vi in den filmen och tittade på den. 

The Master, som handlade om Lancester Dodd, grundaren till scientologikyrkan. I filmen fick vi följa the Master tidigt 1950-tal. En intressant film med bra skådespelare. Joquin Phoenix spelade en tongivande karaktär, t o m Lena Endre var med i denna film. 

De två andra filmerna vi såg i veckan var 
Också en underhållande film men varför jag åkte till Hemmakväll var för En oväntad vänskap. Jag har sett den på bio men mannen har inte sett den. Den var lika bra en andra gång. 

När vi hade tittat klart hade dottern vaknat, ätit frukost och städat sitt rum. Hon skulle hänga med och handla idag för hon skulle handla godis. Hon har godisuppehåll och är inne på 3e året nu men detta året har hon en valfri dag i månaden som hon ska få äta. Först åkte vi till Arenan och lämnade hemmalagad middag som ungdomarna uppskattade jättemycket, Vi fick komma in och ta oss en titt. Wow! Imponerande! 250 st data/spelnördar som sitter i en mörk idrottshall och roar sig.

Det spelade kortspel, konsolspel och datorspel. Där fanns sovavdelning, kioskhörna och kommentatorskärm. Alla spelare med hörlurar på så det enda man hörde var musiken som kom från högtalarna. Vägg i vägg höll Lundaspelsfinalen i basket på för fullt och i ishallen längre bort åkte allmäningen skridskor för fullt. Många olika intressen inom samma byggnad.

Hemma igen lagade jag middag. Kycklingklubba i ugn med potatispuffar och beasås. Gott! Till efterrätt blev det årets första fastlagsbulle. Mmmm!Vi har hängt i soffan och tittat på ...och så kom Polly, lagom förutsägbar så att dottern kunde sitta med och se den.

Inga kommentarer: