tisdag 30 december 2008

Näst sista dagen för detta året





Snart är det nyår!

Hur firar ni nyår?

Jag blir alltid lite nostalgisk när året håller på att ta slut. Minns de härliga sommardagarna vid havet med badstimmiga ungar. Minns Spanien som vi inte kommer åka till nästa år. Minns valborgsfirande med alla tonåringar som grillade hos oss. Minns den första värmande solen på uteplatsen i april. Minns underbara födelsedagskalas i familjen. Minns alla underbara möten med fina människor som jag träffar nästan dagligen. Minns min ensamhelg hos min mamma i september. Minns härliga grillkvällar. Minns campingdagar med svägerskan och kusinerna som fick mysa tillsammans.

Inför nytt år bestämmer jag mig alltid för att bli en bättre människa. Jag ska bli smalare, börja träna, vara tålmodigare mamma, vara mer inspirerande som lärare alltså en supermänniska. Den andra veckan på året nöjer jag mig med att jag ska försöka vara en bra mamma, hustru, lärare och medmänniska. Fast jag hoppas verkligen på att vågen ska peka nedåt under hela nästa år och träningen ska faktiskt komma igång....

Samtidigt tycker jag det känns så oerhört uppfriskande med nyår. Jag får fortsätta att utvecklas, fortsätta följa mina ungdomars utveckling (för det händer mycket i 14-16 års åldern). Jag ska få följa med min dotter på hennes första skoldag. Vi ska få en ny bebis i familjen (min bror och svägerska). Min andra svägerska ska bli klar med sin utbildning och förhoppningsvis få nytt jobb. Min son ska få börja övningsköra och börja på gymnasiet. Vi ska åka till Gotland på semester Jag ska få nya elever, nya utmaningar.

Ja, i morgon firar vi ut det gamla året och hälsar det nya välkommet. Vad har ni för förväntningar på det nya året?

I morgon är vi hos brorsan och äter gratinerade musslor, gratinerad hummer och dricker champagne. Därefter serveras det kalventrecote med potatisgratäng och sallad och rött vin/öl till och till dessert, som vi alltid har till nyår, marängsviss. Vi brukar spela spel tillsammans långt in på småtimmarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket fint inlägg!

Jag önskar er allt gott inför det nya året!

Gott Nytt År!

Kram,
AnnaSv