torsdag 25 december 2008

juldagen

Nu har julafton passerat. Vi hade en härlig dag. Hela tjocka släkten var i djurparken och önskade alla djuren en god jul. Efter den sköna promenaden var vi 21 stycken hos pappa och drack julkaffe och mumsade på det goda julbaket.

Klockan 3 var vi hemma igen och de som ville landande i soffan hos Kalle Anka. Några stod i köket och fixade det sista där. Kålrotslådan tillreddes, sillen plockades fram, laxen skivades, köttbullar och prinskorv värmdes, skinkan skivades och ägghalvorna dekorerades med röd kaviar eller med räkor.

Strax före 17 satte vi oss vid matbordet och åt, skålade och åt. 1,5 timme senare landade några i soffan och stönade av mättnad medan andra dukade av och diskade.

klockan 19 kom tomten och fem minuter senare kom en tomte till!!! Det har aldrig hänt att vi har fått två tomtar men det var jätteroligt. Det hade tomtarna också.

Timmen efter tomtens besök infann sig hysterikt uppackande av julklappar. Några blev jättenöjda andra blev nöjda.

Mandelmusslor med grädde och sylt och kaffe, godis snack och avslappnad stämning i soffan till midnatt då vi bröt upp och samlade ihop oss till sängen.

Idag tar vi det lugnt och njuter av lugnet. Ikväll ska vi till brorsan och äta middag. Vi promenerar dit, ca 45 minuter. Skönt!

Inga kommentarer: