söndag 25 december 2016

Julafton


Julafton är slut för en knapp timme sedan och vi har precis kommit hem från min lillebror som hade sin första jul i sin nya lägenhet. En jättefin lägenhet som rymde oss allihop riktig bra. Vi spelade spel, och lekte julklappsleken. Vi skulle inte ge varandra julklappar idag men berget av julklappar till julklappsleken var enorm. Jag blev jätteglad för jag fick en vinöppnare och 3 pkt kaffe.

Men "tomten" kom en stund i alla fall till barnen. Alla blev nöjda. Vi alla i familjen blev inbjudna till bowlingmiddag och middag i Höör med Gerd.

Min lillebror fyllde lägenheten med familjen. Vi satt vid ett långbord till maten och sedan tog vi bort ett bord och satt runt soffbordet. Det gick bra det också.

Vi körde med knytis som vanligt. Vi hade Janssons frestelse, stekt inlagd sill, gravlaxsås och risgrynsgröt med oss. Mamma och Sven hade gravat laxen, gjort kålrotslåda och gjort köttbullar. För övrigt blev det sillsorter, ägg, ost, bröd, rödkål, grönkålssallad, skinka och prinskorvar. Gott!

Det bästa med natten efter julafton är att veta att juldagen bara blir lugn och ro. En pyjamas dag med mys i soffan. Härligt!

Inga kommentarer: