söndag 27 december 2015

Julen slut för i år

Idag är det regnigt och mörkt, en riktig innesittaredag. Men jag börjar bli trött på att bara vara inne. I morgon ska det inte regna mer så då ska jag gå ut och gå. Jag behöver frisk luft.

Trots regn var mamma och Sven hemma hos äldsta sonen och flickvännen på fika vid lunch. När de kom tillbaka så laddade de om och nu är de i Teckomatorp hos Stina.

Jag, dottern och mannen gör inte för mycket. Vi lärde dottern att spela tribello och hon vann. Kul!

Hon har slagit oss en hel del gånger i Kallaha också idag.

Snart ska hon till Blanka på julmys och Tilda kommer också dit. De ska dela julklappar och ha julklappsleken, busa, snacka och äta snacks hela natten tills de inte orkar mer. Det har blivit en tradition för flickorna nu, tror att det är 3e gången de har sin jul nu.

I morgon är det vardag igen. Mannen jobbar och mamma och Sven åker hem. Men det dröjer ju inte länge förrän det är fest igen.

Julen har varit mysig med mycket värme, umgänge, kärlek, god mat, julmusik, levande ljus, hemmagjorda kolor och lussebullar. Mycket umgänge med familj och till och med med familjen i Jönköping. I går blev jag alldeles varm i hjärtat när jag gick omkring i hemmet och såg hur alla engagerade sig i varandra när vi spelade spel. Mina ungdomar med lillebror trivdes ihop när de spelade risk och vi andra gnabbade kärleksfullt med varandra när tog poäng från varandra i kortspelet.

På julafton blev det mycket minglande med trevliga samtal och alla verkade må bra av att bara vara med varandra. Julen för mig är umgänge med nära och kära. Jag har fångat många tillfällen som jag har sparat i mitt minne. Jag har njutit av ögonblicken. Jag har älskat många stunder. Men jag har också många gånger fått hugg i hjärtat av sorg. Jag har saknat pappa. Pappa fanns med men ändå inte. Det är första julen utan honom och det lämnade ett tomrum. Han fattades. Men livet går vidare och just för att pappa inte finns mer i livet uppskattar jag dem som verkligen finns i min närhet ännu mer.

Inga kommentarer: