måndag 21 december 2015

Jönköpingshelg


Vi har haft en mycket härlig helg i Jönköping, Lillkusinen fyllde år den 12e och svägerska fyllde den 20e, så vi tyckte att vi skulle åka upp och hälsa på.

Vi åkte upp i fredags och var i Jönköping redan vid 16-tiden. Vi checkade in på Portalen där jag och mannen skulle bo. Dottern sov över hos jämnåriga kusinen. När vi hade checkat in åkte vi till svägerskan med familj. Vi började helgen med fika kaffe/glögg och medan svägerskan lagade mat så satt vi och pratade. Småkusinerna var tillsammans på ovanvåningen och jag såg dottern bara vid måltiderna. De har så kul tillsammans.

Vi åt god middag och efter det var det soffhäng med På spåret. Vi var trötta så inte för sent åkte jag och mannen till hotellet.

Lördagen började med havregrynsgröt på hotellet medan mannen smakade av fler delikatesser. Min dag börjar allra bäst med havregrynsgröt. Efter frukosten åkte vi till svägerskan och väckte dem ;-). Vid 11 kom Anna och hämtade sina tavlor som inte blivit sålda och jag fick mina bilder. Det blev ett kort besök för de skulle vidare och julhandla.

Svägerskan skulle ta barnen på julfest mellan 15-19 men eftersom hon fyllde år dagen efter stack ungdomarna till stan lite tidigare för att köpa födelsedagspresent. Svågern tog med mig och mannen till Synsam trots att han hade ledig dag och gjorde synundersökning på oss. Det besöket slutade med att vi hade båda beställt 2 par glasögon och vi blev 16000kr fattigare men vi fick bra pris. Snart kommer jag se bra ut.

Vi bjöd svågern på Chili thai buffé och sedan skjutsade vi svågern till idrottshallen för han skulle kolla på vuxna sonen som spelade innebandymatch. Jag och mannen åkte och hälsade på svärfar. Han blev jätteglad.

Kvällen tillbringade vi hemma hos svägerskan med familj innan vi bröt upp åkte och lade oss.

Söndagen började med hotellfrukost, fortsatte med tårta hos svägerskan och sedan bjöds vi på god middag på Rosegarden i Jönköping. Kul att få vara med svägerskan på hennes födelsedag. Vi lämnade Jönköping vid 16 och var hemma vid 18.30. 

Mannen griljerade julskinkan medan jag gick igenom posten, skrev att göra listor och packade upp. 

Söndagkvällen slutade med amerikasvenskarna och Morden i Midsumer. 

En underbar helg!

Idag bar det årets sista arbetsdag med lektioner, lunch med Madeleine och styrelsemöte med facket innan jag hämtade upp mannen och vi åkte och handlade inför julen, Systemet och ICA, sedan åkte vi hem till jullovsfirande dottern och fikade knäckebröd med julskinka och saffransbullar innan vi städade.

Nu har vi julrent. I morgon blir det julavslutning.

Inga kommentarer: