torsdag 28 februari 2013

vardagstankar

Jag sitter i en tom lokal i skolan och väntar på elever som vill ha stöd i svenska som andraspråk eller i svenska. Anstormningen väntar. Jag sitter och fördjupar mig i tempusharmoni men efter en stund halkar jag in på bloggen. Nu är jag här. Vad ska jag skriva om?

Ja det händer mycket i mitt huvud för tillfället men vet inte om jag kan sätta ord på det. Vi står inför att förbereda oss på att lämna i önskemål till nästa läsår. tjänsteplanering är på gång hos rektorerna. Jag är ju inte behörig i alla kurser, så snart är jag ett problem.

Många tankar figurerar i mitt huvud. Ska jag vidareutbilda mig och betala det själv för min arbetsgivare tänker inte betala? Vill jag jobba med detta i 20 års tid till? Vill jag byta tjänst och jobba där jag har behörighet? Vill jag gå över till KOMVUX och snart kanske bli av med mina lov och gå över till semestertjänst? Om jag vill vidareutbilda mig, vad ska jag läsa? Försöker min chef chef byta ut mig? Kan man jobba i en korvkiosk och klara sig? Kan jag flytta til Spanien och göra något där? Ja, frågorna är många och svaren känns så långt bort. De är inte alls klara och tydliga.

I går var jag på årsmöte i vår lokala hyresgästförening. Det blev en riktig fars. Ordförande som valdes till förra årets årsmöte, hade lagt ner styrelsen under året utan att informera övriga styrelsemedlemmar. Oj oj oj vad mycket tjafs det blev och vissa rutinerade föreningsmänniskor  gick igång och hoppade på ordföranden. Det blev till och med hotfullt och folk reste sig och gick. Resultat. Det kunde inte välja någon styrelse så årsmötet lade ner föreningen. Kanske lika bra det. Det är ju ändå inga som vill engagera sig.

Ikväll blir det bio, Anna Karenina

Inga kommentarer: