söndag 11 september 2011

stökigt

Dagen började så mysigt. Mannen stod vid spisen och stekte pannkakor till sin lilla familj (2 ungdomar var inte hemma). Gott! Mannens pannkakor är de bästa i hela världen. Kaffe och tidning på det så kunde inte dagen börja bättre. Jag var på så gott humör att jag t o m erbjöd mig att hjälpa dottern med att städa hennes rum. Då tog det goda humöret slut.

JAG HATAR ATT STÄDA!

Vi har en överenskommelse hemma att jag handlar, planerar handlelista, planerar matlista, tar hand om ekonomin, tvättar, renbäddar, plockar undan och plockar fram säsongskläderna, lagar den mesta maten för att slippa städa. Det, bilen och disken är mannen ansvarsområde.

Nu har det inte blivit städat i hemmet på 3 veckor så här är ganska snuskigt och jag fick nog när min toalett var så äcklig att jag inte ens ville sätta mig där, så jag städade där. Sedan var mitt humör uselt. Dottern fick allt. Jag var sur mot henne för att hon städade så dåligt, var så ostrukturerad och bara vimsade runt. Fast egentligen var det mannen jag var sur på för att han fortfarande inte hade satt upp hyllan på dotterns sida som lossnade för 3 månader sedan och alla de sakerna som skulle ligga på hyllan låg överallt.

Inte så pedagogiskt rätt att bli sur. För mannen blev sur på mitt sätt och nu vägrar mannen städa men han satte upp hyllan i alla fall ;). Dottern har snart städat klart och det blir jättefint. Det bästa är att hon hittade sina cykelnycklar som hon har varit av med i 4 veckor. De låg under min säng.

Tänk om äldsta sonen kunde få för sig att plocka upp sina kläder som ligger som en matta igen på hans golv och ta ner disken som luktar illa på hans skrivbord. Hur svårt kan det vara?

För att jag inte ska bli stressad och klara av att tänka hela tankar så behöver jag ordning runt omkring mig. Jag kräver inte pedantisk rent, bara ordning och att alla tog sitt ansvar. Då skulle det vara lätt att vara Malin.

Ja jag hör att jag är gnällig i dag också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh vilken underbar man du verkar ha! Pannkakor till frukost. Du kan vara lycklig du. Så sluta gnälla och städa resten av lägenheten.

Greta.

Anonym sa...

Jag håller med Greta,fantastisk man du har! Trevligt med pannkakor på morgonen!