söndag 20 maj 2018

Nu är det sommar och sol


Denna majmånad är helt fantastisk. Alla jag känner är redan solbrända och vi har sommar. Hoppas hoppas hoppas att det inte tar slut när sommarlovet tar vid!

Förra veckan hade mina treor NP men jag rättade inte förrän denna veckan. Jag tog ledigt i Kristihimmelsfärdshelgen. Jag och dottern åkte till Gullbranna på fredagen och träffade svägerskan, lillkusien och hennes pojkvän med föräldrar. Vi hade trevliga timmar tillsammans.

Förra lördagen var jag äntligen hos frissan och fick bort det gråa. Jag blev fin och redo för kvällen fest, jubileumsmiddag i Malmö med många gäster. Jag kände ingen. Jag var bara medföljande frun. Fina och redo för fest åkte vi till Malmö men mannen hintade om att han inte kände sig hundra. Väl mellan bubbel och förrätt blev han riktigt dålig och vi fick lämna och ta taxi hem. Han fick rosfeber och bäddade ner sig. Jag klädde om till pyjamas och tittade på eurovisionsfestivalen i stället. 

Söndag förmiddag fick mannen en läkartid och fick penicillin utskrivet. Det brukar vända snabbt när han får medicin och han blev snabbt piggare. Dock inte så pigg så han följde med till Jularp och firade Gerd.

Vi hade fantastiskt sommarväder och vi bjöds på grillat och rabarberpaj. Jag tog med mig min dessert till kaffet. Jag hade en liten bit mandeltårta kvar i frysen.

Denna vecka som har gått har gått åt till att rätta NP och sambedöma med kolleger i fredags. Nu kan jag snart sätta definitiva betyg och slutbetyg till mina blivande studenter. De flesta har klarat sig mycket bra.

Denna helg hoppade vi Lundakarnevalen. Jag och mannen åkte i stället och köpte blommor till våra utekrukor. Vi var i Lödde och på Nova. Dyrt! Men det blev till slut riktigt fint! Åh vad vi gläds över blommor!

Dottern hängde med kompis och tittade på karnevalståget. Hon var inte helt imapd. 

På kvällen körde mannen bror och svägerska till fest och lillkusinen var hos oss. Mysigt!

Idag har vi haft en ljuvlig dag ute på uteplatsen! Tvätten har torkat i solen, bror och svägerska kom lagom till pannkaksfrukost-lunch. När de hade fikat klart blev det kaffe hos grannfrun. Jag och mannen fixade till uteplatsen på framsidan också. Det blev mera häng i solen både hos grannfrun och hemma i solstolen med ljudbok i öronen.

I kväll har vi grillat. En fantastisk helg! Snart får vi se om Sverige vinner i ishockeyn.

Inga kommentarer: