torsdag 1 mars 2018

1 mars


Vi har inte fått mer snö idag. Inte där jag har varit men det har kommit på andra platser. Men jag är glad över att det inte snöar där jag är. Det gick bra att köra till och från jobb idag. Vi har fortfarande vin och iskallt men också sol. Vackert! Men det är risk att det kommer snö i natt. Vi får se i morgon.

Dagens uppdrag gick bra. Tandläkarbesöket gick snabbt. Allt så långt ok. Men dagens flyt vände när jag fick ett meddelande från mamma. Sven sjuk, de är på sjukhuset. 

Nu flera timmar senare vet vi att han har en lunginflammation igen. Dock inte så illa som det var för ett år sedan. Han är inlagd på ett mycket bra privatsjukhus. Har precis fått en säng på en avdelning. Han har börjat med sin behandling. Nu håller vi tummarna för att han svarar bra på denna medicin.

Mamma är så tuff. De är ju trots allt utomlands, Teneriffa, och hon pratar inte spanska eller engelska men rekade i morse hos svenska kyrkan vilket sjukhus som var bra. Hon fick med sig Sven dit och där blev de snabbt mottagna och de fick tolk via telefon. Hon har inte fått vara med honom när de har utrett honom och då har hon ändå samlat sig och fått ihop sin dag. Hon har lyckats med att ändå njuta av det sköna vädret, ätit som man ska och nu ringde hon precis att hon kommit hem. Jag sa till henne att hon skulle ta ett glas vin på balkongen, läsa lite och sedan sova gott. Sven kommer förhoppningsvis att känna sig trygg och sova gott. Mamma går dit i morgon när hon har ätit frukost och gått sin morgonpromenad. 

Tufft att bli sjuk utomlands men också bra. Bra för att livet är mycket enklare i ett varmt skönt klimat. Det är lättare för Sven att återhämta sig i ett milt klimat än i svenskt snökaos. Det är ju inte smidigt att förflytta sig hemma i Sverige när man är sjuk. Nu får vi se om han blir så pass frisk så han klarar av att åka hem nästa vecka. Vi får ta en dag i taget.

Inga kommentarer: