torsdag 21 augusti 2014

sonen 20 år


I går fyllde sonen 20 år!

Det blev världens konstigaste födelsedag. För det första så lämnade han hemmet 5.40 för att jobba medan vi andra sov, så ingen gick in och sjöng för honom. För det andra så hade vi bestämt att vi skulle gå ut och äta på kvällen och mannen mötte upp där, så vi hade ingen presentöverlämning heller under dagen. För det tredje fick ä-sonen förhinder och kunde inte komma med oss ut och fira.

Vi hade trots allt en trevlig kväll tillsammans med filéfrossa goda tillbehör och gott vin/öl. Vi tog tåget hem och väl hemma vid 21.30, då det var hög tid för den arbetande födelsedagsgrisen att gå och lägga sig. Men han hade ju fortfarande inte fått sina presenter. Han fick lägga sig i soffan och låtsassova så gick vi in och sjöng för honom. Han fick sina presenter äntligen. Dottern gav honom ett kort med lovad present när den kom från posten (hon beställde den på nätet dagen före hans födelsedag), vi gav finskor, vinterjacka och 4 t-shirts och flickvännen gav honom en heldag i Norrköping då de ska på Harry Potter-eventet nästa torsdag.

Samtidigt kändes det jättekonstigt att fira födelsedag för brorsonens bästa vän dog tidigare under dagen efter 5 dagars kämpande på sjukhuset efter bil-moppe-olyckan. Så tungt! Så sorgligt! Så hemskt för alla nära och kära.

Idag slutade jag tidigt. Åkte hem, storhandlade till lördagen och gjorde boeuf bourgogne till 36 personer. Nu är jag slut.

Inga kommentarer: