torsdag 24 januari 2013

världens bästa jobb!

Jag borde bo i Nya Zeeland på vintern och i Sverige på sommaren för att slippa den mörka kalla årstiden. Jo det finns fördelar med årstidsskiftningarna men det finns också väldigt mycket kyla och mörker. Önskar att man åtminstone kunde jobba hemifrån någon dag i veckan. Kylan är värst. Mörkret kan man ju lysa upp.

Trött och seg kom jag till jobbet idag. 8.10 börjar första lektionen. Inser att jag har en klass som kämpar precis som jag med att slita sig ur sköna varma sängen men precis som jag har vi segrat över lättjan och tagit oss till skolan. Men så händer det.

Jag har omdömessamtal med mina elever och vi sitter där i korridoren och samtal om deras förmågor. I varje samtal blir jag gladare och varmare i hjärtat. Jag har världens bästa jobb! Mina elever har lärt sig att se sin egen språkutveckling. De har kommit på nyckeln till framgång. De har kommit på att eget ansvar är en tung pusselbit till succébilden. De har kommit på att det är bara de som kan utveckla sig (med hjälp av vår handledning och undervisning) och att om de gör allt som de blir tillsagda att göra, om de jobbar och om de intresserar sig så når de framgång. Någonstans har jag kanske sått ett frö hos dem.

Nu ska jag åka hem. Det är tidig eftermiddag och jag ska ut i friska luften och få lite sol i ansiktet.

1 kommentar:

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Visst är det härligt att jobba medmänniskor när man märker att det går åt rätt håll :)

Jag skulle gärna bo i ett varmt land jan-mars

Kram