fredag 30 november 2012

Biokväll igen

I går var jag och flickorna på bio igen. Denna gång såg vi Argo. Jag kan verkligen rekommendera denna film. Vi visste inte riktigt vad det var för film som skulle se och hade jag läst handlingen innan skulle jag nog inte valt denna. Jag är glad över att jag inte gjorde det. Jag valde filmen för att den var baserad på verklig händelse.

Filmen handlar om CIA agenten Tony Mendez som får i uppdrag att frita 6 amerikaner från Irans klor. Det är 1979 och Shahen i Iran störtas och flyr till Amerika. Iranierna störtar amerikanska ambassaden för de anklagar Amerika för att stötta som de ser "mördaren" Shahen. De tillfångatar personalen på ambassaden och håller dem som gisslan i 444 dagar. 6 amerikaner lyckas dock direkt fly och gömmer sig hos den Kanadensiska amassaden.

Genom att bygga upp en bild på att filmteam ska göra och filma en Hollywoodfilm i Iran, lyckas Tony Mendez lura Iranska myndigheter och militär och fritar i sista sekunden de 6 amerikanarna. Filmen var mycket bar gjord och det var såå spännande.

Efter bion hade vi som vanligt en mysig fika där vi fick uppdatera varandra i varandras liv.

I kväll ska jag på middag hos grannen. Jag går själv för dottern vill inte följa med.  

Inga kommentarer: