fredag 26 oktober 2012

HöstlovDet är en händelserik vecka denna veckan.

Igår var jag på Tutankahmun-utställningen i Malmö. Så imponerande! Tänk att hitta en kungagrav som är 3000 år gammal och ingen annan har öppnat graven däremellan. Helt otroligt! Har ni vägarna förbi utställningen före februari 2014 rekommenderar jag ett besök där.

Utställningen består av repliker för originalen går inte att flytta runt rent ekonomiskt. Men replikerna är såå bra gjorda och det ser ut som riktigt guld. Snygg utställning och väldigt bra speaker till alla montrarna.

Samtidigt 50 meter därifrån invigdes ett nytt jätteköpcenter, Emporia och man riktigt kände premiärnerverna utanför. Massor med nyfikna var där första dagen. Fina bilder ser du HÄR.

Efter utställningen åkte jag direkt till stationen och hämtade mannen som kom från Kosovo. Det kändes som redan feststämningen när vi kom hem till barnen som hade värmt ärtsoppa, dukat och stekt en massa pannkakor.

Idag fortsatte feststämningen på jobbet eftersom det är stora Bajram-dagen, Eid festen, den stora offerfestens högtid för muslimerna.

Kvällen i kväll avslutades inne hos grannarna med gott vin.

Inga kommentarer: