torsdag 30 december 2010

Gott Nytt År!

Nu är 2010 snart slut. Mycket bra har hänt detta år men egentligen tycker jag att det har varit ett riktigt skitår. Jag hoppas att 2011 blir ett mycket bättre år.

Jag startade året som sjukskriven, utmattningsdepression, men jag blev bättre och bättre, tack vare medicin och KBT-terapi.

Samtidigt fick vi igång yngsta sonens utredning om en ev ADHD. Det tog lång tid med många specialister som skulle säga sitt. Under tiden hann sonen sluta grundskolan, tack och lov för det. Han kämpade på den sista terminen och allt gick mycket lättare för att han var nykär i sin N, flickvännen. 11 månader firar de nyårsafton men det var exakt 1 år sedan vi träffade henne för första gången. I höstas blev hans utredning klar och han fick diagnosen ADD. Stor lättnad för sonen och då också för oss. Nu går han första året på gymnasiet och han kämpar på med mycket goda studieresultat.

Äldsta sonen hoppade av sina studier och tänker satsa om på nytt till hösten på ett annat program. Jag är oerhört stolt över att han var så modig och tog detta svåra beslut. Han har också gått igenom ett tufft år med svåra beslut, som att hoppa av skolan, acceptera fakta i hans egen utredning, hitta vuxenrollen med allt ansvars- och konsekvenstänkande det innebär. Han var hemma själv 3 veckor i somras när vi andra var i Spanien. Det klarade han ganska bra. Han jobbade också på sitt första sommarjobb, som han skötte jättebra.

Dottern har lärt sig att läsa flytande och skriver gärna långa berättelser. Hon har packat ner alla dockor, dockleksaker och dockskåp i kartonger och ställt undan. I stället är det rita, skriva, spela på keyboarden och mycket utelek med bästa kompisen, grannpojken.

Året höjdpunkt och årets bästa var de 3 veckor vi var i Spanien. 3 veckor av totalt lugn och inte en enda konflikt.

Men året 2010 har tärt mycket på oss. Det har gjort mycket ont stundtals och vi är fortfarande i kraftig obalans, även om jag då och då ser ljusglimtar i tillvaron.

Men naturligtvis har vi haft många trevliga stunder tillsammans hela familjen, födelsedagsfester, middagar och tivolit i somras. Jag och mannen kom iväg en helg tillsammans i Halmstad på Roxette konsert och hela Gyllene Tider kom och slöt upp. Ytterligare en helg var jag i Halmstad men då med svägerskan, då vi hann med att handla alla julklappar. Många trevliga bastukvällar med Helena, trevliga fester och många goa fikastunder med grannarna.

Jag önskar min familj och mina vänner

ETT GOTT 2011!



3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fantastisk sammanfattning på året 2010. Att du trots alla svårigheter ser mycket av det positiva som hänt. Vi hoppas verkligen att 2011 inte blir lika tufft. Utan att ni känner er starka och kan ta hjälp av det ni fått till er under året. Skål för det nya året. Kramar från oss i Jularp.

Fotograferande Maria sa...

Kära Malin! Ja ni har haft ett tugnt år...2011 kommer bli bättre!! Vi ses i morgon!

Kram Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

Fotograferande Maria sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.