söndag 1 april 2018

Mandeltårta


I fredags bakade jag till gårdagens festligheter. Som vanligt slängde jag ihop min kladdkaka som så många vill ha men jag ville ha något som jag själv kunde äta också. Jag har provat en del lchf-bak men det blir inte alltid som jag önskat. En del saker har blivit direkt äckliga och åkt i soporna direkt men en del har blivit ok. Jag har nu i samlat på mig kladdkaka, morotskaka och nu sist mandeltårta. Den bästa av dessa tre. Gästerna i går gav den också tummen upp. 

Jag hittade receptet på nätet och jag kommer göra den flera gånger. När jag gjorde äggkrämen blev den ganska lös men den tjocknade till sig i kylen så det funkade. När jag i efterhand läste andra recept stod det tydligt att äggkrämen inte fick koka, som jag lät min göra. Men nu i efterhand så funkade det också. Den blev fantastiskt god. Tycker man om mandeltårta, som alltid har varit en av mina favoriter så är denna absolut en måste-göra-kaka! (Pling Madde!)

Idag är det 1a april och sydsvenskans aprilskämt var så lätt i år. Rosa skånetåg i stället för lila pågatåg... Är aprilskämt kul? Ja, jag tycker det om de är genomtänkta. Men det känns som det är en tradition som också håller på att dör ut.

Jag njuter av att vi har en lång härlig dag framför oss med inga måsten. Jag ska beställa mer garn för jag har virkat upp mitt garn. Barnen fick sina grytlappar i går och de blev glad. De andra som inte fick några, ville gärna ha, så nu ska jag göra fler grytlappar. 

Inga kommentarer: