torsdag 26 februari 2015

träning är skönt

Hahaha inte trodde jag att jag skulle säg att träning är skönt. Jag soffpotatisen Malin. Men det är skönt. Jag kommer på mig själv i skrivande stund att jag längtar till eftermiddagens träning. Förra veckan kom jag i obalans med rutinen och det mådde jag inte bra av. Nu är det ordning igen på mat och träning.

För 2 veckor sedan sa min PT att jag skulle göra plankan. "Aldrig", sa jag. Men hur eller hur så fick hon ner mig på golvet. Första gången klarade jag 9 sekunder och har förbättrat mig varje gång. Det är målet. Jag tävlar med mig själv. I förrgår klarade jag 64 sekunder och jag känner av många muskler i kroppen efter det. Få se om jag ökar i dag igen.

Jag cirkeltränar 3 gånger i veckan och försöker dessutom simma 1 pass i veckan. Jag vill både bygga upp musklerna och få upp min kondition. Jag känner att kroppen ändrar sig på ett positivt sätt efter det att jag börjat träna. Jag går inte ner så mycket i vikt men men i cm. Det är jag tacksam för.

söndag 22 februari 2015

Sportlovet slut, 13 år och fest

Ja må hon leva uti hundrade år..... Hurra!!!!

Idag fick vi komma in vid 10 och sjunga för dottern som fyller 13. Nu har min yngsta blivit tonåring. Nya tider nya upplevelser och nya hormonsvängningar kommer vi möta.

I år fanns inga bröder med och sjöng, 1 bor inte hemma och 1 jobbade extra men 1 flickvän och mormor och morfar Sven var med i stället. När hon fått sin sång och presenter så åt vi god brunch länge.

Vi hade kalas i går kväll med tacobuffé och tårta. Trevligt! Tyvärr kunde inte någon komma, någon var utomlands och någon blev sjuk i sista minuten men det gjorde ju att vi alla fick bra plats.



Dottern har gjort tårtan alldeles själv.


Dottern önskade sig mest bidrag till en go pro-kamera och det fick hon. Hon fick dessutom mindkraft-konto, mingkraft-böcker, Cirklen-bok, halsband, torrschampo, smink, lotion, trosor, tvättkorg, matta till rummet och mjukisbyxor. Hon är jättenöjd över allt.

Mamma och Sven kom redan i onsdags. Vi har haft trevliga dagar. Mormor och morfar Sven har ätit lunch på stan med de 2 skollediga barnbarnen, vi har spelat kort på kvällarna, bakat kanelbullar och fixat inför festen på dagarna och ätit god mat på kvällarna. I torsdags bakade vi mini-semlor. Gott!
Dottern tycker inte om mandelmassa så hon provade med nutella i stället. Så där tyckte hon.


måndag 16 februari 2015

SPORTLOV

Fullspäckad helg med roligheter är nu slut och en vecka ledighet står på lut. Härligt!

Veckan som gått har varit innehållsrik. Vi ska få bebis i familjen! Min enda kusin ska bli mamma i sommar. Underbart!

Jag har fyndat nya matrumsstolar på facebook. 200kr för fyra storlar, men en var lite skranglig men den går att använda. Ja ja det går väl att använda några gånger.

I fredags hade jag mammaträff hos mig och en mamma var sjuk så vi var bara 4 och då fick vi plats i vardagsrummet på de nya stolarna. Vi satt jättebra hela kvällen kring bordet. Vi åt kyckling curry indian-style med ris och sallad och till efterrätt gjorde jag en Gino och serverade med vaniljglass. Gott och enkelt!

I lördags var det Alla hjärtansdag, som gick ganska obemärkt förbi hos oss men vi fikade med vaniljhjärtan. Jag, mannen och dottern var och simmade på eftermiddagen och avslutade med härlig bastu. Klockan åtta fylldes vardagsrummet med dotterns vänner som skulle Lana hela natten. Jag och mannen åkte till min bror och spelade Canasta i stället. Trevligt som vanligt.

I söndags kom jag ner till ett sovläger men ungdomarna hade precis somnat och de sov inte lång stund.

Jag åkte med grannen och tränade och efter träningen åkte jag och mannen till IKEA och handlade ett nytt bord till köket. Vi vill ha ett mindre bord. Vi käkade lunch på IKEA och nu vet jag att jag klarar mig på en barnportion. Det blir billigt att bjuda mig på lunch ;-).  Vi köpte också en massa ljus.

När vi kom hem hade barnen städat såå fint. Inte ett spår av läger fanns kvar. Det var så välstädat att vi inte hittade fjärrkontrollen till tvn. Efter ett intensivt letande utan resultat, ringde dottern runt till sina vänner och frågade om någon hade råkat få med den i sin packning. Mycket riktigt, den låg i en kompis väska. Så bra! Den var återfunnen. Vi åkte och hämtade den.

I dag ska det simmas, planeras och skrivas handlelistor. I veckan kommer mamma och Sven och på lördag har vi kalas för dottern men nästan hela big family.

måndag 9 februari 2015

Helgen som gick snabbt förbi...


Helgen började med fredagsdramatik. Nere i stan läckte ett fjärrvärmerör ut hett vatten över stora delar i centrala Lund. Värmen skapade dimma som gjorde att sikten förstördes och det blev kaos. Att hett vatten låg på marken skapade också en del brännskador. Värst var en buss som skenade på bland folket,trots avspärrningar och körde över en man som omkom och flera blev skadade.

Jag och dottern hämtade thaimat på gatan bredvid läckan mitt i det skeendet. Vi såg polisbilar med sirener men tänkte inte mer på det. Vid 21 hämtade jag sonen och flickvännen på stationen som kom hem från sin Kanarieresa, men då var jag på baksidan och märkte inte av något då heller.

Sonen och flickvännen har haft en bra vecka trots att kanonvädret uteblev. Men de har fått miljöombyte och tagit hand om varandra.

Lördagen simmade jag och mannen men först var vi på Nova och handlade födelsedagspresent till dotterns kompis. Hon var sedan på hennes bowlingkalas med pizza. Vi andra hade familjemiddag då alla barnen var hemma. Jag älskar när alla sitter kring bordet. Ä-sonen men flickvän skulle på inflyttningsfest i stan så de kom hem på natten och sov över. 

Lördagkvällen blev mellokväll. Vi tillsammans  med y-sonen och hans flickvän och hennes bror samlades i soffan med god fruktsallad med glass/keso. Jag tyckte inte att det var så kul omgång denna gång och det verkade vi alla vara överens om. Men jag antar att vi sitter där nästa vecka igen.

Söndagen startade jag och mannen i gymmet. Härligt! Sedan kom vi hem till ungdomar som hade vaknat och åt frukost. Härligt! 

Jag hann med tvättstugan under eftermiddagen men bästa händelsen var innebandymatchen som vi tittade på. Dottern spelade hemmamatch mot Simrishamn, som de fick storstryk av förra gången de möttes. Deras lag består av flera äldre flickor. Men våra flickor klarade 2-2 och det var vår dotter som gjorde  det matchavgörandet målet. Lycka!

Nu är det måndag och fem arbetsdagar kvar till sportlov.

fredag 6 februari 2015

Äntligen fredag!


Jag fick ett nytt träningsprogram igår. Det känner jag av idag. Oj jag går som en pingvin! Mend et var ändå härligt! Så skönt det är att jag äntligen har kommit igång med träningen och att jag redan känner skillnad. Jag fick dessutom avsluta med plankan. Hm det kommer bli en utmaning.

Jag går fortfarande ner mycket långsamt. För långsamt för jag ska känna mig nöjd men jag känner ändå att kroppen minskar i storlek även om vågen står still. Det har jag svårt att förstå helt logiskt. Jag känner mig piggare och jag mår mycket bra så jag ska väl bara ha tålamod. En del går ner allt på 4 månader medan en del får ta 2 år på sig. Jag tillhör väl den sistnämnda gruppen, men då kanske jag slipper en massa hudhäng.

Ikväll kommer sonen och flickvännen hem från Gran Canaria. Kul att höra hur de har haft det. I morgon kommer andra sonen men flickvän hem på middag och lånar sovplats, för de ska på fest i stan. Mysigt att få hem ungdomarna!

Vi har fått upp vårt matrumsbord i vardagsrummet, som jag fyndade på facebook. Nu sitter dottern där varje kväll och har nagelfixarplats där. Mysigt att hon är med oss i rummet.

Är faktiskt lite sugen på att gå och träna idag igen fastän det är min träningsfria dag. Få se om jag får med mig dottern eller mannen på en simtur i bassängen. Det är ju såå skönt att avsluta jobbveckan men ett bastuhäng.

Önskar alla som läser en härlig fredagkväll!

onsdag 4 februari 2015

Bio igen


Birdman
"Riggan, mest känd för att ha spelat den ikoniska superhjälten Birdman, ska nu regissera en teateruppföreställning på Broadway och vi får följa honom under de hektiska dagarna innan den stora premiärkvällen. Samtidigt som han slåss mot sina inre demoner och sitt stora ego så försöker han lappa ihop både familj och karriär." från SFs hemsida

Jag och mannen var på bio igår och såg Birdman. Vi tyckte den var knepig men stundtals mycket bra men mest knepig. Är man mycket i New York känner man tydligen igen New York-andan. Är man insatt i Raymond Carvers verk så förstår man tydligen filmen lite mer. Det är inte jag. Jag ville mest se filmen för att Edward Norton spelar i filmen. Han var bra men så knepig som rollkaraktären krävde.


Ja ja men jag och mannen fick en trevlig stund tillsammans. 


Tidigare under dagen köpte vi nya bäddmadrasser, tempurmadrasser. Inatt har jag sovit ok, lite ovant. Det kändes väldigt inbonat och gosigt men det kändes också lite som jag var fast i sängen och jag fick ta i för att vända mig om. Antar att det blir en vanesak.