söndag 28 augusti 2016

Sköna söndag

Y-son med flickvän förra veckan då de var på bröllop

Vi vaknade tidigt i morse av att det ösregnade och blixtrade och dundrade. Jag kunde inte somna om så jag stoppade in lurarna i öronen och lyssnade på min bok. Den är ok, inte jättebra men nu börjar det hända lite.

Efter 9 gick jag ner och gjorde gröt, läste tidningen och gjorde kaffe. Mannen och dottern sov fortfarande. Jag pysslade med att göra att-göra-listor. Jag tycker om att göra listor. Nu när jobb, träningar och vardagen rullar på måste jag planera så att något annat också bli gjort. Nu hade det sluta regna och solen började titta fram.

Jag betalade räkningarna. Vi har spenderat förra denna månaden så nästa månad blir snålare. Men vi har ju så vi klarar oss. Tänk när vi tjänade mindre och hade fler personer hemma. Då kunde det vara tungt att betala räkningar. Nu går det ihop och vi kan spara. Underbart!

När räkningarna var betalda hade mannen vaknat och gjorde bacon, äggröra, stekt tomat och vita bönor i tomatsås. Det var lunchdags för mig så jag åt också. Nu blev det sol så vi satt på uteplatsen. Varje tillfälle vi får efter sommarlovet är guld värt.

Jag gjorde fotbad och lyssnade mera på min bok. Jag fixade tånaglarna och mannen körde dottern till Nova och sig själv till Glorias för att se fotboll. Jag fick besök av grannfrun som hade kaffe med sig. Vi satt i solen medan tånaglarna torkade. 

Ikväll gjorde jag ädelostfyllda lövbiffrullar i god sås, blomkål, morötter, ris och sallad till det. Jag trodde vi skulle äte ute men vädret slog om igen. Mannen hann precis in med dynor och dukar innan nästa åskskur kom men den varade inte så länge.

Nu lite småfix inför morgondagen. Ett avtackningskort ska skrivas och jag ska se igenom en sak till innan det blir Morden i Midsumer.

Inga kommentarer: