lördag 6 augusti 2016

Avsked - så jobbigt

Idag fyller Luka 10 år och det blev kalas hemma hos Gerd. Hela stora familjen kom. Alla utom min kusin kunde komma, hon var på möhippa. Men alla andra kunde.

Vi började eftermiddagen med tårtakalas på gården, fast mitt i kom en skur så hälften fick flytta in för de satt inte under tak. Då öppnade pojkarna presenterna. Ja det var ju bara Luka som fyllde men vi kommer ju inte träffa Elias när han fyller så båda pojkarna fick presenter. De fick varsin radiostyrd bil av oss och min bror med familj.

Solen kom i omgångar men inget mer regn. Vi satt lite ute, stod lite ute, satt lite inne och stod lite inne. Vi var ju så många så vi minglade runt i olika samtalsgrupper. Till kvällen bjöd Lotta och Gareth på grillat och potatissallad, sallad och tzatziki.

Vi fortsatte att prata, umgås medan vi diskade och satte på kaffe. Vi ville inte att kvällen skulle ta slut. När vi skulle lämna visse vi att det kommer dröja ovisst lång tid tills vi ses nästa gång. Men till sist kom stunden som vi skulle säga hejdå. Så sorgligt, så tårfyllt och så gripande. Vi är en fantastisk familj och vi står varandra nära men det är tufft att ha en familj på Nya Zeeland. Nästa gång vi ses är barnen kanske unga vuxna och vi är gamla. Hoppas vi kommer till dem någon gång. Vi får öppna ett NZ-konto.

Jag tog ju som vanligt inte foto men plockade en bild från Lotta på henne. Kunde inte få tag i någon bild på födelsedagsbarnet. Det får bli en annan gång.

Inga kommentarer: