söndag 18 oktober 2015

Livet rullar på med sorg i hjärtat


Det är tungt i bröstet men livet rullar på. Jag lever fortfarande i en overklighetsbubbla men ändå inte. Man går upp och gör en massa saker och ändå ingenting. Det enda som känns viktigt är att vara med sina nära och kära.

Jag och min bror har hängt mycket med varandra. Det känns som när vi bara är med varandra kan man andas, leva och gå vidare. Vi pratar om allt oviktigt som viktigt. Skönt!

I fredags var vi i familjen tillsammans. Min bror kom tidig lunch och vi var tillsammans. Lite senare gick vi vidare till ä-sonen och fikade där och hängde. Dottern bästa vän kom över och var med henne.

Vi hade biljetter till musikalen Top Hat, som jag, mannen och dottern var på. Ett avbrott i sorgen men ändå inte. Pappa var med mig hela tiden. Först kände jag mig dum för att jag var "ute och roade mig". Det kändes opassande. Men sedan var pappa med mig hela tiden under föreställningen. Jag och pappa tittade på alla dessa gamla sång och dansfilmer på tv när jag var liten. Jag älskade dem just för dansen och musiken. Jag förstod aldrig att det var någon handling. Så när jag satt där och kände igen bitarna förflyttades jag till tv-soffan med pappa. Då kändes det inte så opassande.

Dottern och mannen tyckte också om upplevelsen att klä upp sig, gå på föreställning och lyxa till det med räkmacka i pausen.

Gårdagen började med ett större allvar. Bror min hämtade mig på morgonen och vi träffade lillebror och Gerd i Höör. Vi hade tid på begravningsbyrån. Många beslut skulle tas som man aldrig annars gör. Men det kändes ändå bra. Vi tänker lika och och det känns som pappa tycker att vi gör rätt. Efter mötet hade Josefin bakat äpplekaka så vi åkte hem till Gerd och fikade och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är skönt att vara tillsammans och prata pappa men också att samtalet går över till allt annat.

Min bror med familj kom hem till oss på kvällen och y-sonen med flickvän kom också hem. Vi åt lasagne, tittade på "Så mycket bättre", drack kaffe och åt kladdkaka med jordgubbar och grädde och sedan spelade vi kort. Storkusinen vann! En skön lördagkväll ihop med mycket kärlek.

Idag bör jag ladda och förbereda mig inför morgondagens jobb. Det känns tungt och trögt men jag ska ju dit igen. Livet rullar på om än med sorg i hjärtat.

Inga kommentarer: