fredag 10 april 2015

påsken är slut och nu vill jag ha maj månad

 Jag letar nya glasögon. Svårt. Jag har inte ett ansikte som är lämpar sig för glasögon. Kinderna sticker ut, näsroten är för liten och dessutom har jag coca cola-bottnar så bågen måste anpassas efter det. Nu är dessutom tiden inne för progressiva glas. Dyrt!

Jag har hittat ett par som jag tycker är ok (se bild) men inväntar 1 par till som är beställda som jag ska få prova. Jag kommer att få ett par solglasögon på köpet. Bra!

Påsken var solig men kall. Långfredagen kändes inte speciell lång. Vi tog det lugnt och hade lilla familjen hemma. Påskafton kom pappa och lillebror och P och M kom som vanligt på påskafton. I år kom de själva men en son med flickvän kom till middagen på kvällen.

Vi målade ägg som vanligt och vi pickade ägg. Y-sonen och jag stod i finalen och sonen vann för första gången på 15 år som vi kört denna tävling. Äntligen! Sedan åt vi påsklunch, ägg, sill, lax, jansson, kallskuret och bröd.

En del trotsade kylan och spelade kubb. Jag tog kökstjänsten inomhus. Tidig kväll åkte pappa och bror hem och vi andra samlades kring middagen, potatisgratäng, lammstek, sallad och rödvinssås. Till dessert åt vi rabarber och jordgubbspaj med vaniljglass. Ungdomarna valde att åka vidare på sitt med vi andra hade matkoma och var mest trötta. En lugn kväll.


Efter påsken fyllde mannen år. Vi hade inget kalas men tänkte att barnen skulle komma hem och äta middag. Ä-sonen blev sjuk och då kom inte han och flickvännen och y-sonens flickvän jobbade så vi ändrade planerna när vi bara blev 4 och åt på V.E.S.P.A i stället. Tårtan hade jag ju beställt så det blev mycket tårta över som vi smaskat på i flera dagar efter det. Vå vän M kom hem till oss efter restaurangbesöket och gratulerade och hjälpte oss med tårtan.

Vi har fortfarande inte bestämt klart till vårt sovrum men den 4 maj kommer de och målar. Vi har tittat på sängar men inte bestämt oss där heller. Men gardiner har vi ju!

I kväll är det firmafest. Indiskt tema. Kul men jag känner mig inte hundra så det känns bra att köra i kväll.

Inga kommentarer: