torsdag 1 januari 2015

2015. årets första dag


2014 slutade väldigt trevligt. Våra kära vänner Helena, Magnus, Martina och Niclas med dottern T var hos oss. Vi körde vår favorit i repris. Till förrätt gratinerad hummer, varmrätt Tjälknöl, potatisgratäng, sallad och rödvinssås och dessert marängsviss. Men som vanligt orkade vi inte desserten förrän efter tolvslaget. Vi spelade TP 90-tal och efter tolvslaget spelade vi Pictionary. Eftersom våra gäster hade en hund som behövde rastas fick vi sätta en tidsgräns 2.45 då spelet avslutades. annars hade vi nog spelat ett tag till. Jag/vi har världens bästa vänner!

Jag och mannen städade undan festen och 1 par av ungdomarna kom hem under tiden. Det andra paret kom när vi lagt oss. Jag stängde ögonen 4.30. Det var länge sedan jag var uppe så sent. Men jag var pigg hela tiden. 

All mat fungerade fint. Jag drack mousserande vitt alkoholfritt vin till förrätt och tolvslaget. Jag tänkte dricka alkoholfritt rödvin till maten men det smakade saft så det övergav jag. Jag åt 2 godisbitar och det funkade men marängsvissen blev för mycket och då tog jag ändå inga maränger. Jag blev lite lätt illamående men det gick över.


Idag blir det antagligen en slappardag. Alla barnen är hemma och vi äter upp nyårsmeny-resterna i kväll. Y-sonen jobbar natt så han sover nog hela dagen medan hans flickvän jobbar 3 timmar nu mitt på dagen.

Inga kommentarer: