tisdag 23 december 2014

Dan före dopparedan


Idag har det varit en lugn och mysig dag. Vi gjorde alla ärenden i går, fast mannen och dottern var en sväng i köpcentret i morse och jag var ju förresten på ICA en sväng också. Men dagen har varit avslappnad. 

Alla klappar ligger under granen och ä-sonens flickvän hade med sig goda kolor och fudge som hon gjort. Julkaffet har pressats flera gånger. 6 av 7 var hemma till middagen. Y-sonens flickvän jobbade så hon kunde inte vara med. Men vi andra njöt av ugnsstekta tjocka revben med kokt potatis, morötter, rödkål och gräddsås. Mums!

Efter maten bänkade vi oss framför tvn för att se om vi vann något på bingolotto. Vi festade på lussekatter, pepparkakor med ostar och så drack vi glögg eller julmust. Jag drack sockerfri, alkoholfri glögg och den var riktigt god.

Ä-sonen var den enda som vann. 100 kr rikare blev han. Nu har 3 ungdomar gått och lagt sig och snart kommer flickvännen som jobbat. Julfriden har infunnit sig. Granen glittrar, stearinljusen skimmrar, köket är rent och jag och mannen bara häger i soffan och njuter av att allt är lugnt och klart. Mysigt att ha alla ungar hemma.

I morgon firar vi julafton hos pappa och hans fru. Det ser vi fram emot.

Jag önskar er som läser här en God Jul!

Inga kommentarer: