tisdag 4 juli 2017

Villajoyosa

Idag bestämde vi oss för att besöka grannbyn Villajoyosa. Där finns chokladfabriken Valor. Vi tog taxi dit 2 bilar eftersom vi var 7 personer. Mannen följde inte med. På Valor inleddes besöket med en informationsfilm sedan en guidad tur i museet och därefter en visning i den moderna fabriken och sist butik med provsmakning. Jag köpte en burk kakaopulver och en påse chokladsåspulver.
Efter Valor gick vi ner till stranden. En fantastisk strand med gamla fina hus 3 och 4 våningshus tätt tätt ihop och alla hus hade sina egna färger. Husen var från 1800-talet. Vi åt lunch på Via Toscana, mycket mycket god mat!
Vattnet vi badade i var ännu klarare än det I Benidorm. Helt klart vatten. Vi slog oss ner i våra solstolar och njöt av livet det par timmar. Vid 18 tog vi taxi tillbaka.
Dottern ville ladda sin mobil. Mannen var på stranden med de andra så jag gick dit en stund. Andre och Julle med söner kom också idag så jag kunde hälsa på dem.
Vi var inte så sugna på mycket mat så vid 21-tiden när vi var duschade och klara gick vi ner på bar Europa och käkade. Dottern satte en bit calamares i halsen och fick ingen luft. Panik! Mannen tog Heimlish-grepp på henne och biten lossnade. Vi var alla skakade efter denna händelse. Vi och alla som var där. Nu slutade allt väl men vi var alla skakiga efter detta.
Y-sonen, flickvännen och lillasyster kom ner och vi spelade UNO. Kvällen slutade bra.

Inga kommentarer: