söndag 10 maj 2015

Kusiner och svägerska på besök
Svägerskan kom med de två yngsta kusinerna i fredagskväll och stannade över helgen. Det var såå länge sedan vi sågs sist, hela 6 månader sedan. Vi åkte till Skånes djurpark i går och var där i 4 timmar. Vi hade det jättetrevligt. Vi hade med oss grillkol, hamburgare och kaffe. 

Vi kom lagom till att djuren skulle matas och det var en hit. För första gången fick jag se alla djuren komma ur sina gömmor. Först var det sälarna och sedan följde mårdhunden, grävlingen, rödräven och björnarna. Väl uppe på björnberget hade mannen förberett grillen och hamburgarna grillades. Då kom solen fram en stund också. Vi njöt av lunch och kaffe medan barnen gungade och var äventyrare.

När älgarna skulle matas kom lite regn så vi stannade inte för att titta när de fick mat. De var ändå så nära så vi kunde klappa dem. I slutet fanns det ett chokladhjul och vi tog ett varsitt nummer. Vi vann inget och gick vidare till glasskiosken. Mannen som kom lite efter ville också dra ett nummer på hjulet och vann. 2kg Toblerone!

Jag har inte varit i durparken på ett par år men jag måste säga att det har fräschats upp och det var trevliga aktiviter för alla. Snyggt, bra organiserat och det fanns dricka, kaffe och toaletter strategiskt utplacerade överallt. Det är lätt att ta med matsäck och grilla själv men det finns också kiosk/matställe. Skrindor att dra all packning med fanns strax efter ingången. Jag rekommenderar verkligen ett besök.

Vårt sovrum är klart. Väggarna och tak blev klart i tisdags och golvläggaren kom i fredags. Allt har blivit såå fint! Hoppas nu att sängen kommer på onsdag. 

Mannen sover tillfälligt i vardagsrummet och jag har delat säng med dottern. Så mysigt!

Inga kommentarer: