söndag 2 mars 2014

Det brinner! och födelsedag


Idag har vi firat yngsta kusinen som fyller 5 år idag. Det blev många presenter och alla var bra enligt födelsedagsbarnet. Vi blev bjudna på kaffe och tårtkalas, mumsigt.

Sockerhöga åkte vi hem och lagade lasagne. Jättegott!

Jag och dottern var på köpcentrat och hon shoppade kläder och jag hämtade vår tavla som är inramad nu. Den blev såå bra. Bild kommer när den kommit upp på väggen. Dottern handlade lite vårkläder. Hon håller på att bli en stor tjej nu. Helst ska hon köpa små storlekar på damavdelningen. Men allt passar ju inte där. Hon handlade en fin jeansjacka, en tunn genomskinlig offwhite blus och en ljusgrå munkjacka, 700kr totalt. Hon använde julklappspengar och födelsedagspengar. Hon var så nöjd men tyckte det var dyrt med kläder. Tacka vet vi Ge-Kås i Ullared!

I natt var det dramatik. Jag vaknade 03.15 och hörde smällare men ljudet upphörde inte och då vaknade jag till ordentligt för jag trodde det var skottlossning och så kände jag brandrök. Jag tittade ut genom sovrumsfönstret och ser bakom garagelängan att det brinner. Hög låga och massor med rök. Jag ringer 112 men de sa att de redan hade skickat hjälp. Jag tar på mig jackan och går ut för att se om det är läge att väcka familjen. Då ser jag blåljusen från både polis och brandbil och massor med rök. Jag ser att fler grannar står ute så jag ansluter till dem. Soprummet, ett enskilt skjul utanför skolan håller på att brinna upp, Två bilar står parkerade intill och de blir också skadade, dessutom krossas en del fönsterrutor på skolbyggnaden som var närmast elden.

Grannen var ute och fotograferade.


Yngsta sonen och flickvännen som varit på fest, kom också hem till detta spektakel. Vilken dramatik! Tur att inga människor blev drabbade även om det var surt för bilägarna att komma ut idag och upptäcka att deras bilar är skadade.

Mannen och dottern märkte inte ett dugg. De bara sov hela natten igenom.

Inga kommentarer: