söndag 16 juni 2013

student 2013Sjung om studentens lyckliga dar, låtom oss fröjdas i ungdomens vår, än klappar hjärtat....

Ja så har vi firat familjens första student. Så stolt mamma jag är. Sonen gick ur skolan med skolans bästa betyg och fick stipendium för det. Så mycket slit har burit frukt.

Dagen kunde bli katastrof för det öste verkligen ner med regn natten till fredagen och fredag morgon och det blåste mycket. Men med mycket slit och till slut uppehåll kom tälten upp. Mannen och morfar S kämpade på med allt jobb ute medan mamma och jag jobbade i köket med att förbereda snittarna till skumpan, göra potatissallad och förbereda det sista till buffén.

Vi hade en buffé med marinerad fläskfilé, marinerad kycklingfilé, potatissallad, kall chilisås, brieost med paprika och päronklyftor, gorgonzolaost, ost- och spenatpaj, gravad lax och kuvertbröd men först till minglet hade vi mouserande  vin med smördegsrullar (fyllda med västerbottensost eller tapenada). Till kaffet fick man kladdkaka och/eller mandektårta.

Det kom ca 75 personer men allt flöt på bra eftersom alla kom i omgångar. Vi hade dukat till 50 personer och det räckte. Kvällen blev regnfri så vi satt ute och hela natten. Straxt före 01 åkte ungdomarna till dansen i stan och då blev det ett naturligt på slut på festen.

Sonen var så nöjd. Vi var så nöjda med allt. Det är stort att få dela denna fest med alla våra nära och kära och sonens vänner. Alla var så fina och uppklädda, alla var så glada och allt flöt på så himla bra. Överraskningen vi hade fixat blev succé. Bleckhornen kom och spelade och spexade för sonen och han blev mycket glad. Sonens mentor som betytt mycket för honom kom också med på festen.

Igår städade vi. Mamma och S och min bror kom och hjälpte till med att montera ner tälten. Det gick betydligt snabbare än att sätta upp dem i stormbyar ;). Jag tvättade också i dubbla maskiner. På kvällen kom broderns hela familj och vi åt av alla rester från festen. Det var lika gott då också. Sedan slängde vi det som kvar, förutom köttet som vi delade in i portionspåsar i frysen.

Idag är vi sega och trötta. Men vi tar det lugnt och småfixar, handlar och städar, allt som behöver göras för att bli klar till semestern. På tisdag morgon åker vi till Spanien. Längtar!

Inga kommentarer: