söndag 15 juli 2012

Spaniensemester sammanfattning

Nu har vi varit hemma i 3 dagar men saknar värmen och salta bad. Vi har haft fantastiska veckor i soliga, sköna Spanien.

Jag, dottern, y-sonen och flickvännen åkte iväg tillsammans dagen före midsommar. Det höll på starta riktigt illa eftersom jag råkade ta med ä-sonens pass till y-sonen. Som tur var så hade han leg med sig och det räckte. Men det stressade upp tillvaron. Resan gick i alla fall bra och vi var framme inne i vår lägenhet på eftermiddagen. Vi bodde i en 3 rumslägenhet med 6 bäddar på andra våningen. Denna gång lånade vi en privatpersons lägenhet som var en aningen övermöblerad men fin. Vi flyttade bort lite möbler och hankade loss en dörr, så blev allt lite mer praktiskt för oss. När vi hade packat upp var vi snabbt nere i poolen. Fantastiskt att ligga i poolen till klockan 19 och inte frysa.

Första kvällen åt vi ute och tog en promenad in till centrum och havet för att visa flickvännen som är här för första gången. Hon blev också förälskad i denna stad.

De första 5 dagarna var det bara vi. Vi storhandlade så resten av dagarna lagade vi mat hemma och tog kvällspromenader med glass senare på kvällen. På dagarna solade och badade vi så mycket vi orkade och lite till. Vi startade med solskydd 30 och avslutade efter 3 veckor med olja. Vi tjejer var också på marknaden och gjorde en del fynd, skor, kläder, presenter och jag handlade nya krukor till väggen på uteplatsen.

Efter 5 dagar kom mannen och ä-sonen ner till oss. LYCKA att få träffa mannen igen. Han hade dock tyvärr fått migrän så han såg vi inte av den första eftermiddagen och kvällen men ä-sonen sollade sig till oss i solstolen direkt och trivdes med detsamma. Nu hade vi 8 intensiva dagar tillsammans med mycket trevligt umgänge. Vi trivdes tillsammans och allt flöt på. Vi badade, solade, åt ute ibland och hemma ibland, shoppade, festade och sista dagen lekte vi av oss på Aqualandia. 8 dagar gick alldeles för fort kändes det när vi vinkade av ungdomarna som åkte hem.

Jag, mannen och dottern hade 1 dag för oss själva. Vi städade lägenheten och tvättade sängkläder, badade och på kvällen var vi ute och åt. Dagen efter kom våra vänner M och H och gästade oss i 5 dagar. Solandet, badandet, shoppandet, rundvisning och plump på balkongen på nätterna blev det tillsammans innan M och H fortsatte vidare till Gibraltar.

Jag, mannen och dottern njöt de sista 3 dagarna i varandras sällskap. Sista dagen flätade dottern håret och tatuerade sig med icke permanenta färger men jag och mannen tatuerade oss på riktigt.

När vi kom hem i torsdagskväll kom vi hem till ett rent och fint hem. Ungdomarna har varit såå duktiga ensamma hemma. Vi tog med oss ungdomarna ut och åt på restaurang denna kväll.

Fredagen blev tvättdag. Mannen träffade sina kolleger. Lördagen var fixar dag och avslutades på kvällen med hela vår familj och vänner på uteplatsen under parasollet till grillat och drinkar. En perfekt avslutning på 3 underbara veckor.

Nu är mannen på väg igen till Kosovo. Det var tungt för honom. Han ville inte lämna oss men denna gång är han bara borta i 4 veckor innan han kommer hem 10 dagar igen.

Inga kommentarer: